Martina Bárta representerar Tjeckien i Eurovision 2017

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Tjeckien har återigen valt artist och bidrag internt till Eurovision. I år (2017) kommer det att bli sångerskan Martina Bárta som representerar Tjeckien.

 

Om Tjeckiens uttagning 2017

Tjeckien annonserade redan i höstas att de för tredje året i rad skulle välja artist och bidrag internt till ESC 2017. Glada över den stora succén ifjol när landet äntligen kvalificerade sig till Eurovision-finalen (även om man sedan kom näst sist) gjorde att det var stort intresse bland låtskrivare att skicka in bidrag. Över 300 bidrag inkom som sedan en expertpanel har lyssnat igenom.

Nu är således valet klart. Det blir jazzsångerskan Martina Bárta som ska tävla för Tjeckien i Kiev. Hon har bland annat tidigare varit med i ett jazzband och medverkat i några musikaler.

Vilket bidrag som Martina Bárta får med sig till Kiev är dock oklart. Enligt källor kommer låten dock att sjungas på engelska. Vi återkommer med mer info om detta.

 

Tjeckien har varit en av Eurovisionens mest otursförföljda länder…

…men som ifjol äntligen lyckades bryta denna förbannelse genom att gå vidare till finalen. Trots detta blev det inte bättre än en 25:e plats (näst sist) för Gabriela Gunčíkovás I Stand. Innan dess har man kommit sist två gånger samt näst sist en gång i semifinaler. Efter att uppnått urusla resultat efter tre års tävlande hoppade Tjeckien av tävlingen och var inte intresserade att återvända, förrän man till ESC 2015 oväntat tackade ja till att återvända igen. Då blev det inte bättre resultat mer än att man hamnade något högre i resultattabellen (en trettondeplats i semifinal 2) men med mer poäng från de konkurrerande länderna.

 


 

Kommentera