Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Martina Bárta representerar Tjeckien i Eurovision 2017

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Tjeckien har återigen valt artist och bidrag internt till Eurovision. I år (2017) kommer det att bli sångerskan Martina Bárta som representerar Tjeckien.

 

Om Tjeckiens uttagning 2017

Tjeckien annonserade redan i höstas att de för tredje året i rad skulle välja artist och bidrag internt till ESC 2017. Glada över den stora succén ifjol när landet äntligen kvalificerade sig till Eurovision-finalen (även om man sedan kom näst sist) gjorde att det var stort intresse bland låtskrivare att skicka in bidrag. Över 300 bidrag inkom som sedan en expertpanel har lyssnat igenom.

Nu är således valet klart. Det blir jazzsångerskan Martina Bárta som ska tävla för Tjeckien i Kiev. Hon har bland annat tidigare varit med i ett jazzband och medverkat i några musikaler.

Vilket bidrag som Martina Bárta får med sig till Kiev är dock oklart. Enligt källor kommer låten dock att sjungas på engelska. Vi återkommer med mer info om detta.

 

Tjeckien har varit en av Eurovisionens mest otursförföljda länder…

…men som ifjol äntligen lyckades bryta denna förbannelse genom att gå vidare till finalen. Trots detta blev det inte bättre än en 25:e plats (näst sist) för Gabriela Gunčíkovás I Stand. Innan dess har man kommit sist två gånger samt näst sist en gång i semifinaler. Efter att uppnått urusla resultat efter tre års tävlande hoppade Tjeckien av tävlingen och var inte intresserade att återvända, förrän man till ESC 2015 oväntat tackade ja till att återvända igen. Då blev det inte bättre resultat mer än att man hamnade något högre i resultattabellen (en trettondeplats i semifinal 2) men med mer poäng från de konkurrerande länderna.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen