Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Noomi vann Svensktoppen nästa 2016 – Les Gordons är möjlig joker i Melodifestivalen 2017

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: ESC-Panelen

SVENSKTOPPEN NÄSTA 2016 – RESULTAT. Efter en två timmar lång sändning stod det klart att P4 Jönköpings representant Noomi hade segrat med sitt tävlingsbidrag ”Intoxicated”. Däremot var det gruppen Les Gordons som fick erbjudandet att tävla i Melodifestivalen 2017, och efter lite betänketid har de nu officiellt tackat ja att delta.

 

Vad hände i finalen?

Efter första omgången där juryn och lyssnarna gemensamt röstade fram två bidrag var det Noomis ”Intoxicated” som ställdes mot Jimmy Ottossons ”Rising rivers”. Övriga bidrag i tävlingen slutade på delad tredjeplats. I duellen, som avgjordes enbart av lyssnarna, var det Noomi som tog hem segern. Hon kommer från den 9:e oktober få sin låt prövad på Svensktoppen samt så kommer hennes låt med stor regelbundenhet att spelas i P4. Vi får även se om några av de övriga finalisterna lyckas ta sig in på Svensktoppen (vilket faktiskt har hänt tidigare år).

 

Jokererbjudande till Les Gordons

Som rubriken antyder så blev det inte Noomi som blir joker i Melodifestivalen, utan juryn gav istället den platsen till Örebrobandet Les Gordons. Under sändningen blev de något chockade om att just de blev tillfrågade varför endast ett kanske gavs som svar på frågan om de accepterar erbjudandet eller ej. SVT satte därför som krav att Les Gordons skulle ge besked om erbjudandet senast på onsdag (läs 31 augusti).

Enligt de uppgifter som cirkulerat i media efter finalen kommer Les Gordons med största sannolikhet att acceptera erbjudandet efter att man pratat ihop sig inom bandet, och dagen efter finalen (den 29:e augusti 2016) bekräftade SVT att Les Gordons hade tackat ja att delta i Melodifestivalen 2017.

Eftersom att de tackat ja att delta i tävlingen så måste de nu ta fram ett nytt tävlingsbidrag. Detta för att deras Svensktoppen-låt framförts före den 1:a september 2016, vilket bryter mot både SVT:s Melodifestivalregelverk och EBU:s regelverk för Eurovision 2017. Troligtvis lär ett besked om det nya bidraget dyka upp först när hela startfältet för Melodifestivalen 2017 presenteras senare i höst.

 

Kommentera gärna vad du tycker om valet av vinnare och joker!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen