Frankrike blir värdland för Junior Eurovision 2021

JUNIOR EUROVISION 2021. Den 29:e november i år stod det klart att artisten Valentina som representerade Frankrike med bidraget “J’imagine” hade vunnit Junior Eurovision 2020! Det har nu gått några veckor sedan segern och redan nu har den franska televisionen bestämt sig för att ta över stafettpinnen och att arrangera nästa års final.

 

Oklart om finalstad och tävlingsdatumet

Uppgiften att Frankrike blir nästa värdnation efter två år med Polen som haft uppdraget kom den 9:e december och bekräftas av den officiella tävlingssidan Junioreurovision.tv. Exakt var i Frankrike och vilket finaldatum som är planerat är ännu inte officiellt. Förmodligen kommer den uppgiften först under 2021 års första halvår.

Det ska tilläggas att Frankrike inte får arrangera tack vare sin seger utan att de med all sannolikhet fått förfrågan via EBU om att ta sig an uppdraget. Om de hade avstått hade frågan gått vidare till ett annat lands TV-bolag. Anledningen är att automatiskt värdskap inte ingår vid seger i Junior Eurovision Song Contest.

 

Populärt event

Evenemanget lockar ofta en storpublik, 2020 års final sågs av inte mindre än 32 miljoner människor varav 1,2 av dessa fanns i Frankrike. Förutom det har finalen setts av närmare en halv miljon människor via den officiella YouTube-kanalen.

 


 

Kommentera