Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Frankrike blir värdland för Junior Eurovision 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto: Ahmed Bahhodh (bild hämtad från Junioreurovision.tv)

JUNIOR EUROVISION 2021. Den 29:e november i år stod det klart att artisten Valentina som representerade Frankrike med bidraget “J’imagine” hade vunnit Junior Eurovision 2020! Det har nu gått några veckor sedan segern och redan nu har den franska televisionen bestämt sig för att ta över stafettpinnen och att arrangera nästa års final.

 

Oklart om finalstad och tävlingsdatumet

Uppgiften att Frankrike blir nästa värdnation efter två år med Polen som haft uppdraget kom den 9:e december och bekräftas av den officiella tävlingssidan Junioreurovision.tv. Exakt var i Frankrike och vilket finaldatum som är planerat är ännu inte officiellt. Förmodligen kommer den uppgiften först under 2021 års första halvår.

Det ska tilläggas att Frankrike inte får arrangera tack vare sin seger utan att de med all sannolikhet fått förfrågan via EBU om att ta sig an uppdraget. Om de hade avstått hade frågan gått vidare till ett annat lands TV-bolag. Anledningen är att automatiskt värdskap inte ingår vid seger i Junior Eurovision Song Contest.

 

Populärt event

Evenemanget lockar ofta en storpublik, 2020 års final sågs av inte mindre än 32 miljoner människor varav 1,2 av dessa fanns i Frankrike. Förutom det har finalen setts av närmare en halv miljon människor via den officiella YouTube-kanalen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen