Här är finalisterna i Tysklands nationella final 2022

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Då är det äntligen officiellt att det blir 6 tävlingsbidrag som kommer att medverka i Tysklands nationella final Germany 12 points den 4:e mars. Detta stod klart efter att ARD/NDR i Tyskland presenterade finalstartfältet den 10:e februari.

 

Startfältet

De tävlande presenteras i alfabetisk ordning efter artist. Länkarna går till bidragens studioversioner.

 • Emily Roberts – Soap
 • Låtskrivare: Emily Roberts, Andreas Öhrn, Didrik Thott, Simon Wangemann

 • Eros Atomus – Alive
 • Låtskrivare: Eros Atomus, Eike Freese, Marcel Zürcher

 • Felicia Lu – Anxiety
 • Låtskrivare: Felicia Lu Kürbiß

 • Maël & Jonas – I Swear to God
 • Låtskrivare: Jonas Brochhausen, Maël Brunner

 • Malik Harris – Rockstars
 • Låtskrivare: Malik Harris, Marie Kobylka, Robin Karow

 • Nico Suave & Team Liebe – Hallo Welt
 • Låtskrivare: Nico Suave, Toni Mudrack, Niklas Esterle, Jan Dettwyler, Volker Neumüller, Buket, Joshua Stolten, Dominik Köhl, Johannes Arzberger

 

 

Fakta om uttagningen

I mars 2021 bekräftade Tyskland sitt deltagande i Eurovision 2022 samtidigt som man öppnade för att fortsätta med internval. Men i början av november kom besked att internvalsidén skrotas till förmån för att låta publiken vara med och avgöra valet genom en nationell final. Samma månad kunde intresserade låtskrivare från hela världen ansöka om att delta och det visade sig vara ett stort söktryck då inte mindre än 944 ansökningar skickades in!

Sedan antagningen avslutades i slutet av november förra året har representanter för radiokanaler som är anslutna till ARD tillsammans med Tysklands Eurovision-delegationschef Alexandra Wolfslast bedömt de inskickade låtarna och har nu valt ut de låtar som de anser är bäst.

 

Så avgörs finalen

Finalen kommer att avgöras i en direktsändning från Berlin den 4:e mars med Barbara Schönenberger som programledare. Förutom att finalen sänds ut i TV kommer den även att streamas online. Själva resultatet avgörs enbart genom tittarröstning via telefon-, SMS- och onlineröstning. Den senare öppnar redan den 28:e februari, alltså ett par dagar innan finalen äger rum.

Vinnaren kommer att få representera Tyskland i Eurovision Song Contest 2022.

 


 

Kommentera