Förändring i det ungerska finalfältet (A Dal 2019)


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Nu på lördag (23:e februari) hålls finalen i Ungerns uttagning A Dal 2019. Men inför det har MTVA, som arrangerar uttagningen, valt att diskvalificera en av de åtta ursprungsfinalisterna.

Det handlar om artisten Petruska, som med sitt bidrag “Help Me Out of Here” tog sig enkelt till finalen från den första semifinalen. Nu har det däremot påpekats att låten är väldigt lik andra låtar, vilket fick TV-bolaget MTVA att göra en noggrann undersökning för att reda ut fakta i frågan.

Resultatet av MTVA:s undersökning, som presenterades måndagen den 18:e februari, blev att man väljer att diskvalificera Petruska från finalen och att MTVA låter därmed artisten Gergő Oláh med låten “Hozzád bújnék” komma tillbaka till tävlingen igen.

Anledningen att valet föll på att erbjuda just Gergő Oláh finalplatsen beror på att han var den artist som varit närmast finalplatsen av de artister som ej röstades vidare från semifinalprogrammen.

 

Finalens startfält

Med Petruska ute ur leken och Gergő Oláh som kliver in som ett wildcard ser nu startfältet för finalen i A Dal 2019 ut som följer (obs! i bokstavsordning):

 

1. Acoustic Planet – “Nyári zapor”

2. Bence Vavra – “Szótlanság”

3. Bogi Nagy – “Holnap”

4. Fatal Error – “Kulcs”

5. Gergő Oláh – “Hozzád bújnek”

6. Gergő Szekér – “Madár, repülj!”

7. Joci Pápai – “Az én apám”

8. The Middletonz – “Roses”

 

Läs mer om finalen här.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen