Katerine Duska representerar Grekland i Eurovision 2019

NATIONELLA UTTAGNINGAR. För det fjärde året på raken blir det internval från Greklands nationella TV-bolag ERT till Eurovision Song Contest och nu är det äntligen officiellt vilken artist man valt ut!

 

Efter fjolåret flopp när Grekland för andra gången i Eurovision-historien misslyckades att kvala in sig till den stora finalen fortsätter ERT på spåret med internval. Beskedet om det grekiska internvalet redovisades på kvällen under Alla hjärtans dag (14:e februari), då ERT officiellt gick ut med nyheten att man valt ut den grekisk-kanadensiska sångerskan Katerine Duska att representera Grekland i Eurovision 2019.

 

Vem är Katerine Duska?

Katerine Duska föddes i Montreal i Kanada, men bor numera i den grekiska huvudstaden Aten. År 2016 släppte hon sitt första musikalbum kallat Embodiment, som innehöll låtar som One In A Million och ”Won’t Leave. Ifjol (2018) släppte hon även singelnFire Away som blev en officiell kampanjlåt i kanadensisk TV. Ifjol framträdde Katerine även på en konsert tillsammans med den svenska artisten Albin Lee Meldau och hon har även framträtt med många andra kända ansikten som Tom Baxter, Yasmine Hamdan och Oddisee och uppträtt på en rad olika arenor i Europa.

Det är så mycket vi känner till om Katerine till dags dato (mer info kommer till vår inför-guide i april). Vilket bidrag hon får med sig kommer att presenteras i ett senare skede av denna nationella-säsong.

 

Alla som är klara för Eurovision 2019

Förutom Grekland är (i skrivande stund) även Armenien, Belgien, Cypern, Finland, Israel, Makedonien, Malta, Nederländerna, Ryssland, San Marino och Österrike klara med sina artistval (några av dessa har skett internt, andra genom artistfinaler). Notera att Cypern och Österrike är klara med både artist- och bidragsvalet, men till dags dato har inte deras studioversioner eller musikvideos släppts officiellt.

När det gäller länder som valt artist och bidrag genom en nationell uttagning (med minst final) är just nu Albanien, Australien, Frankrike, Italien, Montenegro, Spanien, Storbritannien och Tjeckien de som är helt klara för tävlan i Tel Aviv. Fler länder kommer såklart att tillfogas denna lista!

 


 

Kommentera