Italien i Eurovision Song Contest 2019


« Italien NF 2018

Italien NF 2020 »


 

ITALIENS UTTAGNING. Det italienska TV-bolaget RAI har bekräftat deltagande i Eurovision 2019 i Israel och återigen blir det den nationella festivalen i San Remo som avgör vilken artist med tillhörande bidrag som blir Italiens representant i tävlingen.

San Remo-festivalen 2019 kommer att sändas mellan den 5:e och 9:e februari 2019 från Teatro Ariston i San Remo. RAI beräknar att 24 akter kommer att delta, och nytt för denna gång är att det blir bara artister från kategorin “Campioni” som kommer att delta (tidigare har även kategorin “Nykomlingar” deltagit men utom tävlan för att bli aktuell för Eurovision). Två platser i startfältet kommer dock att gå till nykomlingskategorin då denna hålls i december istället. Ytterligare en nyhet är att det blir inga elimineringsrundor i de första fyra programmen, utan alla 24 kommer tävla i finalen. Under de första programmen kommer röstning att ske och denna adderas samman till finalen.

Vinnaren kommer att få första tjing att få representera Italien i Tel Aviv i maj 2019. Om vinnaren däremot tackar nej får RAI välja en artist internt.

Denna artikel kommer att uppdateras kontinuerligt till dess att uttagningen är över och Italiens representant till Eurovision 2019 i Israel är utsedd.

 

Mycket nöje!

/ESC-Panelens skribenter

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen