Israel i Eurovision Song Contest 2019


« Israel NF 2018

Israel NF 2020 »


ISRAELS UTTAGNING. Det israeliska TV-bolaget IPBC/KAN står värd för Eurovision 2019 och har genom detta bekräftat deltagande i 2019 års tävling. För att utse sin efterträdare till Netta (som vann 2018 års uttagning och Eurovision) kommer man ånyo använda sig av uttagningen HaKokhav HaBa L’Eurovizion. Likt föregående säsonger är uttagningen en Idol-liknande tävling där ett antal artister väljs ut genom auditions och sedan tävlar genom ett antal program tills en vinnare slutligen utses. I programmet sitter bland annat en jury med bestående av personligheterna Asaf Amdursky, Keren Peles, Shiri Maimon, Harel Skaat samt Static & Ben-El Tavori.

Det första programmet för säsongen sändes den 24:e november 2018 och preliminärt beräknar IPBC/KAN att finalen ska hållas i januari 2019. Dock är det oklart om tävlingsbidraget väljs i samband med detta eller om det blir ett internval av just tävlingsbidraget. I vilket fall som helst kommer vi att följa Israels uttagning anno 2019 med stor spänning och under själva uttagningen kommer vi såklart att tycka till om vad vi tänker om deras låtar och göra våra egna personliga topplistor.

Denna artikel kommer att uppdateras kontinuerligt till dess att uttagningen är över och Israels representant på hemmaplan i Eurovision 2019 är utsedd.

 

Mycket nöje!

/ESC-Panelens skribenter

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen