Storbritannien i Eurovision Song Contest 2019


« Storbritannien NF 2018

Storbritannien NF 2020 »


 

STORBRITANNIENS UTTAGNING. Det brittiska TV-bolaget BBC har bekräftat deltagande i Eurovision 2019 i Israel och gått ut med information om att man återigen avser välja artist och bidrag genom den nationella finalen Eurovision: You Decide. Programledare för showen blir Mel Giedroyc och för andra året i rad blir artisten och Eurovisionvinnaren Måns Zelmerlöw co-host till showen. Finalen hålls i staden Salford i nordvästra England i februari.

Nytt för detta år är att den brittiska finalen kommer att ha 6 stycken tävlande men bara tre bidrag. Detta då alla bidrag ska framföras av två artister vardera i olika versioner och sedan ska den vinnande låten och artisten röstas fram. Mer exakta regler bör dyka upp när startfältet är officiellt.

 

Panelen tycker till!

Vi kommer att följa Storbritanniens uttagning anno 2019 med stor spänning och under själva uttagningen kommer vi såklart att tycka till om vad vi tänker om deras låtar och göra våra egna personliga topplistor. Och denna artikel kommer att uppdateras kontinuerligt till dess att uttagningen är över Storbritanniens representant till Eurovision 2019 i Israel är utsedd.

 

Datum & händelser

  • ? februari 2019: Finalen


Fakta om uttagningen

För att utse de tävlande har BBC i vanlig ordning flera olika antagningar igång, bland annat en publik antagning men också via skivbolag. Dessutom har man samarbete med OGAE UK (motsvarighet till Melodifestivalklubben) för att hitta de bästa akterna.

De senaste årens brittiska nationella finaler har man valt ut ett antal tävlande som framfört varsin låt och därefter har publiken (och ibland även jurygrupper) fått välja ut sin favorit. Men 2019 blir det andra bullar då det blir 6 stycken tävlande som får dela på tre låtar. Enligt uppgifter ska varje låt framföras av två artister vardera i olika tolkningar, och därefter är det upp till att välja vem som ska vinna. Mer exakta detaljer kring hur tävlingsupplägget blir kommer troligen då BBC bekräftar artistvalen, vilket ännu inte är officiellt.

En ytterligare nyhet som rör Storbritannien är att BBC har bytt delegationschef. Från 2019 är det Andrew Cartmell, som är exekutiv producent vid BBC Studios and Entertainment,  som tar över rollen. BBC har också bekräftat att utsändningarna från Eurovision 2019 i Israel kommer att ske på BBC Four (i semifinalerna) samt BBC One och BBC Radio 2 (finalen).


 


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen