Malta i Eurovision Song Contest 2019« Malta NF 2018

Malta NF 2020 »


 

MALTAS UTTAGNING. Det maltesiska TV-bolaget PBS/TVM har bekräftat deltagande i Eurovision 2019 i Israel, och deras nationella uttagning kommer att bli en tvådelad historia: först en artistuttagning (genom X Factor Malta) följt av en bidragsuttagning (antingen internval eller genom X Factor).

PBS/TVM meddelade redan i juni (2018) att man skulle byta uttagningsmetod till  Eurovision 2019. Istället för att på nytt anordna sin traditionella MESC-uttagning så kommer valet år 2019 att ske genom programmet The X Factor. Artisten som vinner Maltas X Factor-final får representera Malta i Eurovision 2019 i Tel Aviv. Hur vinnarens Eurovisionbidrag ska utses är i skrivande stund inte känt. Förutom äran att få representera Malta i Eurovision kommer vinnaren även att få ett skivkontrakt med Sony Music Italien.

Säsongen startade den 7:e oktober 2018 och kommer att pågå varje vecka till och med 26:e januari 2019 då finalen hålls. Fram till dess kommer startfältet vartefter minska tills finalisterna återstår.

Denna artikel kommer att uppdateras kontinuerligt till dess att uttagningen är över och Maltas representant till Eurovision 2019 i Israel är utsedd.

 

Mycket nöje!

/ESC-Panelens skribenter

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen