Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Live Nation bekräftar Melodifestivalturné 2023

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN TIPSAR. I år blev ju Melodifestivalturnén inställd p.g.a. coronapandemin och istället hålls alla sändningar från Globen respektive Friends Arena i Stockholm. Men nästa år har SVT:s samarbetspartner Live Nation utlovat att turnén ska bli av.

Nyheten har bland annat uppmärksammats i mejlutskick till de tusentals personer som köpte biljetter i år samt Tobbe Eks Schlagerblogg på Aftonbladet. I mejlutskicket bekräftar Live Nation att dina köpta biljetter till Melodifestivalen 2022 automatiskt gäller till Melodifestivalen 2023. Om du däremot inte vill/kan behålla biljetterna går de att återlösa. Se ditt mejl för mer information om hur du går tillväga.

 

Nya datum och justerad turnéordning

Det här betyder således att det blir samma turnéstäder som skulle ha besökts redan denna vinter (2022) om än att deltävlingsordningen kastas om något. Istället för turnén inleds i Malmö får Göteborg börja medan Malmö avslutar. Vi ska även tillägga att än så länge (februari 2022) har Live Nation bara kommunicerat ut vilka städer det gäller, ej arenor:

 

 • Deltävling 1:
 • Göteborg, 4:e februari 2023

 • Deltävling 2:
 • Linköping, 11:e februari 2023

 • Deltävling 3:
 • Lidköping, 18:e februari 2023

 • Deltävling 4:
 • Malmö, 25:e februari 2023

 • Semifinal:
 • Örnsköldsvik, 4:e mars 2023

 • Finalen:
 • Stockholm, 11:e mars 2023

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen