NRK planerar justeringar i Norsk MGP 2022

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Arbetet med nästa års Norsk Melodi Grand Prix är i full gång och med knappa två månader kvar till sändningsdags har NRK meddelat en rad justeringar som kommer att äga rum under uttagningen.

 

Vad blir nytt nästa år?

Förändringarna presenterades i samband med norska Grand Prix-klubbens höstmöte där Norsk MGP:s chef Stig Karlsen medverkade. Han berättade bland annat att de planerar att återinföra jurygrupper i någon form för att vinnarlåten inte bara ska träffa rätt hos folket utan även kunna vara förankrad hos en jury. Dessutom kommer de startfältspresentationer som görs (då artisterna meddelas) att ses över. En ytterligare förändring som kan vara på gång är att röstningsmetoden för programmen, men exakt hur det blir är inte känt. Utöver detta håller startfältet på att tas fram men hur det arbetet går hemlighöll Stig Karlsen.

 

Samma arena som ifjol

Förra årets uttagning, 2021, valde NRK att hålla på en och samma plats genom hela uttagningen vilket var till följd av coronapandemin. Stig Karlsen har meddelat att samma arena då som nu, H3 Arena i Fornebu kommer att vara aktuell för samtliga sändningar 2022. Däremot kommer man att kunna ta in publik, exakt hur många är inte känt.

 

Tävlingsdatumen

Sedan tidigare har det varit känt att NRK tänker fortsätta med upplägget att ha deltävlingar/heats inför den avgörande finalen, men det är således först nu mot senhösten som upplägget mer börjat bli känt. Systemet med heats återinfördes för två år sedan efter att NRK under flera år bara valde att ha direkt avgörande finalkvällar.

Nästa års sändningar är planerade att äga rum vid följande datum:

Heat 1: 15 januari 2022

Heat 2: 22 januari 2022

Heat 3: 29 januari 2022

Heat 4: 5 februari 2022

Heat 5: 12 februari 2022

Finalen: 19 februari 2022

 


 

Kommentera