Lesley Roy representerar Irland i Eurovision 2021

 

Foto & copyright: Luca Truffarelli
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2021. Den irländske sångerskan Lesley Roy, som numera bor i New York i USA, har än en gång fått förtroende att få representera Irland i Eurovision Song Contest. Hon blev internvald redan till Eurovision 2020 men sedan den upplagan ställdes in är det 2021 som hon kommer att få sjunga på den stora Eurovisionscenen i Rotterdam.

Det är inte första gången Irland väljer internt, men det ska kommas ihåg att alla år som Irland tävlat i Eurovision – till och med Eurovision 2015 – hade irländska RTÉ alltid en slags final eller större uttagning för att utse artist och tävlingsbidrag. Därefter har valet av artist och tävlingsbidrag istället gjorts internt och det är ingen skillnad på det 2021.

 

Även internval av tävlingsbidraget

Bidraget hon får med sig till start är ett helt nytt originalverk som har tagits fram under det här året och som enligt Eurovision.tv kommer att presenteras redan till ett datum strax efter nyåret. Däremot framgår det ej vilket datum som gäller och om den officiella studioversionen släpps och/eller bara låtens titel. Låtskrivarna bakom bidraget är dock ingen hemlighet utan det är Lesley själv tillsammans med en rad välkända namn: Lukas Hällgren, Philip Strand, Normandie, Deepend och Emelie Eriksson vid Baggpipe Studios i Stockholm. En av dessa har i alla fall haft med ett antal bidrag i svenska Melodifestivalen och tävlat som låtskrivare bakom Schweiz 2019!

Tills det nya tävlingsbidraget blir officiellt presenterat bjuder vi på musikvideon till Lesleys 2020-låt ”Story of My Life” som alltså inte fick tävla ifjol:

 


 

Kommentera