3 veckor kvar till Eurovision 2018 – vi kollar hur oddsen ser ut just nu

EUROVISION 2018. Med tre veckor kvar till Eurovision 2018 äger rum fortsätter vi att studera hur oddsmakarna gissar utgången av årets tävling. Vem ligger bäst till just nu och vem riskerar att åka ut? Alla svar finns här!

Vi gör oddscheck varje vecka till och med vecka 19 då det är dags för Eurovision 2018 i Lissabon att avgöras. Semifinalerna går av stapeln tisdagen den 8:e maj och torsdagen den 10:e maj, medan finalen sänds lördagen den 12:e maj. Av årets 43 länder måste 37 av dem kvala om 20 finalplatser. Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien, Tyskland samt värdlandet Portugal är sedan tidigare direktkvalificerade till finalen och slipper därmed kvalet.

Vänligen notera att oddsen som presenteras nedan i både helhet och för semifinalerna är en sammanvägning mellan olika bettingsajters odds. Vi reserverar oss även för att förändringar kan ha skett efter vår mätning som gjordes den 16:e april omkring kl. 15:00 CEST.

 

Totalodds för alla 43 länder

Så här ser oddsen ut just nu för alla 43 länder (oavsett tävlan i semifinal eller final) enligt Eurovisionworld.com:*

 

Plats 1-15

#1. israel_smallIsrael

#2. bulgaria_smallBulgarien

#3. czechrep_smallTjeckien

#4. estonia_smallEstland

#5. australia_smallAustralien

#6. sweden_smallSverige

#7. Frankrike

#8. norway_smallNorge

#9. belgium_smallBelgien

#10. greece_smallGrekland

#11. Spanien

#12. Italien

#13. netherlands_smallNederländerna

#14. finland_smallFinland

#15. austria_smallÖsterrike


Plats 16-30

#16. belarus_smallVitryssland

#17. Portugal

#18. denmark_smallDanmark

#19. Tyskland

#20. Ukraina

#21. cyprus_smallCypern

#22. Armenien

#23. lithuania_smallLitauen

#24. Ryssland

#25. azerbaijan_smallAzerbajdzjan

#26. moldova_smallMoldavien

#27. Storbritannien

#28. latvia_smallLettland

#29. macedonia_smallMakedonien

#30. ireland_smallIrland


Plats 31-43

#31. hungary_smallUngern

#32. malta_smallMalta

#33. poland_smallPolen

#34. serbia_smallSerbien

#35. romania_smallRumänien

#36. georgia_smallGeorgien

#37. croatia_smallKroatien

#38. albania_smallAlbanien

#39. switzerland_smallSchweiz

#40. montenegro_smallMontenegro

#41. iceland_smallIsland

#42. slovenia_smallSlovenien

#43. sanmarino_smallSan Marino


 

* Oddsen är en sammanvägning mellan olika bettingsajters odds. Vi reserverar oss för att förändringar kan ha skett i mätningen efter att vi kollade oddsen den 16:e april omkring kl. 15:00 CEST.

 

Kommentar

Det är ungefär samma resultat på totaloddsen som vid föregående mätning, med ett par skillnader:

I toppstriden har Israel fortsatt ledningen, men nu har Bulgarien tagit sig upp på andraplatsen och slagit ned Estland på fjärdeplatsen. Vi noterar även att Belgien har tappat tre placeringar, vilket har gjort att Sverige, Frankrike och Norge har gått upp varsin placering. I övrigt är det inga förändringar på topp 10.

I mellanskiktet är det Azerbajdzjan som står för veckans stora tapp. De har gått från 20:e till 25:e plats, vilket har gjort att både Ukraina och Cypern, men även Armenien och Litauen har åkt upp ett par placeringar i listan. Ryssland har också tappat men inte lika mycket. Någon som det gått bättre för är Finland som efter förra veckans tapp lyckats klättra från 16:e till 14:e plats. På det positiva planet rankas även Makedonien två placeringar bättre jämfört med förra veckan (31:a till 29:a), vilket medför att Irland och Ungern tappar. Småförändringar har skett mellan Italien och Nederländerna respektive Storbritannien och Lettland.

I bottenskiktet fortsätter Kroatien att tappa placeringar, de går från 35:e till 37:e plats. Rumänien och Georgien går bägge upp en placering medan Malta, Polen och Serbien står kvar oförändrat. Även småförändringar har skett då Island och Slovenien bytt plats med varandra. I övrigt är det inga förändringar på bottenstriden.

 

 

Odds för respektive semifinal

Nedan presenteras hur oddsen såg ut för den första semifinalen och andra semifinalen den 16:e april (enligt Eurovisionworld.com)*. Notera att oddsen ovanför (gällande alla 43 länder) inte behöver ha någon som helst effekt på oddsen för semifinalerna.

Länderna ovanför det gråa strecket inom varje semifinal är enligt oddsmakarna* de länder som för tillfället anses ligga bäst till att kvalificera sig till Eurovisionfinalen den 12:e maj.

 

Semifinal 1

#1. israel_smallIsrael

#2. czechrep_smallTjeckien

#3. estonia_smallEstland

#4. bulgaria_smallBulgarien

#5. greece_smallGrekland

#6. belgium_smallBelgien

#7. cyprus_smallCypern

#8. austria_smallÖsterrike

#9. Armenien

#10. azerbaijan_smallAzerbajdzjan


#11. finland_smallFinland

#12. lithuania_smallLitauen

#13. belarus_smallVitryssland

#14. ireland_smallIrland

#15. macedonia_smallMakedonien

#16. switzerland_smallSchweiz

#17. albania_smallAlbanien

#18. croatia_smallKroatien

#19. iceland_smallIsland


Semifinal 2

#1. sweden_smallSverige

#2. australia_smallAustralien

#3. Ukraina

#4. norway_smallNorge

#5. netherlands_smallNederländerna

#6. poland_smallPolen

#7. denmark_smallDanmark

#8. moldova_smallMoldavien

#9. Ryssland

#10. latvia_smallLettland


#11. romania_smallRumänien

#12. hungary_smallUngern

#13. serbia_smallSerbien

#14. montenegro_smallMontenegro

#15. malta_smallMalta

#16. slovenia_smallSlovenien

#17. georgia_smallGeorgien

#18. sanmarino_smallSan Marino


 

Kommentar

I första semifinalen är det oförändrat kring vilka länder oddsen just nu tror på att de går till final. De enda förändringarna är att Bulgarien har gått upp en placering (från femma till fyra) och att Österrike och Armenien har bytt plats med varandra. Bland länderna som hamnar utanför gör Finland ett litet kliv framåt, från 13:e till 11:e plats, vilket gör att både Litauen och Vitryssland halkar ned varsin placering. Dessutom har Albanien och Kroatien bytt plats med varandra. I övrigt inga förändringar.

I andra semifinalen har Nederländerna tappat sin tredjeplats till en femteplats. Ukraina och Norge går därmed fram varsin placering tack vare detta. Danmark har också stigit i oddsen, här två placeringar (från 9:e till 7:e plats). Moldavien och Ryssland tappar därmed varsin placering. Bland länderna under strecket gör Rumänien ett lyft och är nu det land som är närmast att ta sig till final, även om man precis hamnar utanför. I övrigt har det inte blivit fler förändringar mer än att Malta och Slovenien har bytt placering.

 

* Oddsen är en sammanvägning mellan olika bettingsajters odds. Vi reserverar oss för att förändringar kan ha skett i mätningen efter att vi kollade oddsen den 16:e april omkring kl. 15:00 CEST.

 


 

Kommentera