Här är låtskrivarna i Portugals Festival da Canção 2020

NATIONELLA UTTAGNINGAR. I augusti meddelade portugisiska TV-bolaget RTP att man fortsätter med uttagningen Festival da Canção för att välja sin representant till Eurovision 2020. Nu har tävlingsdatumen samt namnen på de utvalda låtskrivarna presenterats.

 

Hur ser upplägget ut?

Upplägget för uttagningen blir två semifinaler, som avgörs den 22:a och 29:e februari, och en final som avgörs den 7:e mars 2020. Från början tävlar de 16 utvalda akterna om ett antal finalplatser, enligt regelverket kommer det att vara åtta bidrag per semifinal. Därefter kvalar ett antal av bidragen vidare till den avgörande finalen där vinnaren slutligen koras. Det kommer att vara lika delar jury- och tittarröstning i både semifinalerna och finalen.

 

Vilka låtskrivare har valts ut?

Nedan listar vi de utvalda låtskrivarna i bokstavsordning (först i ett senare skede kommer artister och bidrag tillfogas här):

 • António Avelar Pinho
 • Blasted Mechanism
 • Cláudio Frank
 • Dino D’Santiago
 • Dubio feat. +351
 • Elisa Rodrigues
 • Filipe Sambado
 • Hélio Morais
 • Jimmy P
 • João Cabrita
 • Marta Carvalho
 • MEERA
 • Pedro Jóia
 • Rui Pregal da Cunha
 • Throes + The Shine
 • Tiago Nacarato

 

Så har urvalet gjorts

Till och börja med ska vi tala om att var och en av de 16 låtskrivare som valts ut till 2020 års upplaga kommer att ta fram varsitt bidrag och en artist till tävlingen. Det arbetet sköter de alltså själva. Av de som tävlar har TV-bolaget RTP bjudit in 14 av dem medan resterande två låtskrivare har fått sina platser genom egna antagningar. Låtskrivaren Claudio Frank fick sin plats via radiotävlingen Master Class competition i Antena 1 Radio, medan duon Dubio feat. +351 valdes ut bland en mängd inskickade bidrag som RTP haft igång tidigare under hösten.

Vi kommer att uppdatera er så snart som artister och bidrag är presenterade.

 


 

Kommentera