Norge bedömer Eurovision 2020-låtarna i ”Adresse Europa”

PANELEN TIPSAR. Efter att Finland gått ut med information om sin Inför-serie De Eurovisa kommer nu NRK med besked att även de fortsätter med sin Inför-serie där en panel lyssnar och bedömer bidragen som skulle ha tävlat i årets Eurovision Song Contest.

 

Fakta om årets norska serie

Den norska serien brukar heta Adresse följt av värdstaden som tävlingen ska hållas i. Då det inte blir någon tävling i år har programmet döpts om från Adresse Rotterdam till Adresse Europa.

Totalt kommer fyra program att produceras och årets programledare blir Marte Stokstad. Den panel som kommer att bedöma låtarna tillsammans med henne kommer att vara redaktören Ingeborg Heldal, tidigare MGP-chefen Per Sundnes, artisten Bendik (Silje Halstensen) och stylisten Jan Thomas. Förutom dem kommer också några fans vara med och bedöma låtarna.

Enligt ett pressmeddelande från NRK kommer det första programmet att sändas den 18:e april. När resterande tre program kommer att sändas är däremot inte officiellt än.

 


 

Kommentera