LIVE-rapportering från Melodifestivalen 2017, deltävling 3

MELODIFESTIVALEN 2017 – LIVE. Under den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2017 liverapporterade vår skribent Linn om allt som hände i sändningen. Läs hennes rapport här nedanför.

 

Välkomna till ännu en härlig Mellokväll som ikväll går av stapeln från Växjö och er eminenta melloguide är här för att guida er genom det ni inte vill missa!

Jag vill önska alla en trevlig afton!

Nu köööööööör vi 🙂

Vi får komma ihåg guldglimtar från förra veckan. Tummarna upp för Benjamin och Mariette! Det har gått att skicka in filmer som visas. Är ni med där? ;). Heja pappakroppen! Vi får reda på kvällens artister. Ni har startlistan längst ner i detta inlägg :).

Kvällens första artist är Robin Bengtsson. Här har vi en som hoppas vinna och komma direkt till final.

1. Robin Bengtsson – I can´t go on.
Solbränna on fleek. Lisa Ajax sjöng förra veckan I don´t give a fuck, Robin sjunger you look fucking Beautiful. Fuck… årets tema kanske? Bra låt dock, kommer komma till final.

2. Krista Siegfrids – ”Snurra min jord”
Bättre än jag trodde. Jag får lite Ace Wilder känsla på dansen. Jag hoppas att det går bra för Krista, hon är väldigt trevlig men jag tror tyvärr inte att mellopubliken vill ha detta till final :/

03. Anton Hagman – ”Kiss You Goodbye”
En väldigt medioker låt. En låt som jag tror lätt kan hamna som en i mängden. Den är helt okej bra, lite tråkigt möjligvis… Synd.

Vi får se Clara Henrys mellanakt. Jäklar vad David kan sjunga… Han låter som Peter Jöback i Guldet blev till sand. Ifall någon nu vet vilken det är ;).

04. Jasmine Kara – ”Gravity”
Det börjar bra. Lite svår refräng, undra om mellopubliken förstår den… Det är bra men lite svårsmält..

05. Owe Thörnqvist – ”Boogieman Blues”
Vilken söt lite gubbe. Han kanske gör en Hasse Andersson och blir känd på nytt. Han har ett liveband och det är lite trevligt. Det är en svängig låt och jag vill dansa en runda. Det är en bra show där det händer något. Jag måste säga att jag gillar det.

06. Bella & Filippa – ”Crucified”
First aid kit…Nej förlåt, det är Bella & Filippa… Ingen mellolåt och ganska tråkigt. Nej, jag blir inte så upphetsad över detta.

07. Felix, Oscar & Omar / FO&O – ”Gotta Thing About You”
Det började bra, refrängen känns lite platt. De är ett pojkband och för att slå som pojkband måste man sjunga om kärlek och hur de letar efter den perfekta tjejen som de ska bli tillsammans med. Så att töserna blir intresserade och hoppas vara the one. Även här. Tyvärr vet jag knappt vad som är refräng och vad som är melodi. Det kommer bli en finalplats men det är nog pga att så många vet vilka de är.

Ja där har vi gått igenom kvällens alla artister och surprise, surprise så tycker jag att Owe Thörnqvist var bäst. Det var väldigt oväntat. Nu får vi kvällens första snabbrepris.

En låt till alla ensamma tonårstjejer. Bra låt om att man ska älska sig själv och respektera sig själv. Viktig budskap som verkligen behövs, det är inte lätt att våga vara sig själv och verkligen inte lätt om man går i högstadiet. Clara får hjälp av Tess och Lina från Alcazar.

Hasse ska intervjua artister innan vi får reda på vilka fem bidrag som går vidare till röstning 2. Owe levererar en rapp. Tänk att man kan komma ihåg så många ord på en gång.

Vidare till röstning två är.
FO&O.
Bella & Filippa.
Anton Hagman.
Robin Bengtsson
Owe Thörnqvist (YEEESS)

Kvällens andra snabbrepris. Vi får se Clara göra en ny vlogg. Om Hasse och hans problem med emojis.

David valde den bästa låten genom tiderna, det blev Shout it out ;). Han är en riktig underhållare David 😉

Till final:
Robin Bengtsson
Ow Thörnqvist

Till andra chansen:
Anton Hagman
The FO&O

Kvällens absoluta bästa bidrag var helt klart Owe Thörnqvist och han gick direkt till final! Helt oväntat, men det var ju också den mest dansanta låten! OMG! Jag bara skrattar!

Kvällens absoluta bästa bidrag var helt klart Owe Thörnqvist och han gick direkt till final! Helt oväntat, men det var ju också den mest dansanta låten! OMG! Jag bara skrattar! Jag flyger upp ur soffan och tar en sväng om och tackar för att ni varit med på denna deltävling som tog en fantastisk vändning! Jag är mållös. WIIIE!

Tack // Er mellogudie!

Kvällens startfält är:

01. Robin Bengtsson – ”I Can’t Go On”

02. Krista Siegfrids – ”Snurra min jord”

03. Anton Hagman – ”Kiss You Goodbye”

04. Jasmine Kara – ”Gravity”

05. Owe Thörnqvist – ”Boogieman Blues”

06. Bella & Filippa – ”Crucified”

07. Felix, Oscar & Omar / FO&O – ”Gotta Thing About You”

 

Läs mer Inför deltävlingen »

Bidragens studioversioner & torsdagsrepetitioner »

 


 

Kommentera