Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Uppgifter: Albaniens Festivali i Këngës 59 framflyttad

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Initialt var det planerat att Albaniens Eurovision-uttagning Festivali i Këngës (FiK) 59 skulle äga rum under vecka 51 men nu har TV-bolaget RTSH gått ut med uppgifter om att den istället blir framflyttad till vecka 52.

Det har länge varit oklart vilka tävlingsdatum som 2020 års FiK skulle hållas på. Vissa källor har talat om den 16:e till 18:e december medan andra sagt 17:e till 19:e december. Men enligt OGAE Albanien (den albanska motsvarigheten till Melodifestivalklubben) blir det istället den 21:a, 22:a och 23:e december som FiK kommer att avgöras. Några dagar senare kunde även RTSH själva bekräfta de datum som OGAE Albanien gått ut med.

Varför datumen har ändrats är inte officiellt presenterat.

 

Sändningar från ett torg – eventuellt med liveorkester

Den tyska fansidan ESC Kompakt har enligt sina källor fått uppgifter om att uttagningen om möjligt trots pandemiläget kan få sin liveorkester, åtminstone vid en av de tre av sändningsdatumen, men detta skulle vara helt beroende på hur coronaläget ser ut. Exempelvis skulle det kunna bli tal om en mindre orkester denna gång. Om det sedan blir en orkester eller ej återstår att se.

En annan förändring är att FiK kommer att hållas utomhus vid Italia square i Tirana. Tidigare år har den hållits inomhus och allt som oftast i Pallati i Kongreseve. Att uttagningen flyttat utomhus beror bland annat på coronapandemin.

 

Fakta: Vilka artister tävlar?


I slutet av oktober har det varit känt vilka 26 låtar som urvalsjuryn valt ut i tävlan och bara några veckor senare släpptes också samtliga bidrags studioversioner. Trots att det är nära till sändningar saknas dock den eventuella semifinalfördelningen. Därför låter vi bidragen tills vidare listas i bokstavsordning efter artistnamn.

* Manjola Nallbani med ”Ora e jetës” kommer inte till start då hon insjuknade i COVID19 tidigare i december. Därmed blir det 25 bidrag som tävlar i uttagningen.

 

Om du vill höra alla bidrag i en snabbgenomgång finns nedanstående inofficiella klipp till hjälp:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen