Norsk MGP 2022: NRK ändrar sig om publik i studion

NATIONELLA UTTAGNINGAR. På grund av den fortsatta smittspridningen i coronapandemin som tagit fart på nytt med bland annat den nya varianten omikron har NRK beslutat att inte tillåta publik på plats inne i H3 Arena under de första fem sändningarna av Norsk Melodi Grand Prix 2022.

 

Vad har hänt?

I slutet av november blev det officiellt att biljetterna till de fyra heaten samt Siste sjansen i Norsk MGP 2022 hade släppts. Det skulle också bli den första Norsk MGP-upplagan sedan 2020 där man äntligen skulle kunna ta in publik i arenan. Men de senaste veckornas omständigheter med fortsatt allvarlig smittspridning av coronaviruset har gjort att NRK har fått tänka om. Därför har de nu valt att stoppa den pågående biljettförsäljningen samt påbörjat processen med att betala tillbaka pengar för redan sålda biljetter.

Beskedet innebär således att det inte blir någon publik inne i arenan under sändningarna, i alla fall inte i de fem första sändningarna.

 

Hur blir det till finalen?

För närvarande (16:e december 2021) har NRK ännu inte tagit något beslut om publikfrågan gällande finalkvällen den 19:e februari. Då det är ett tag kvar tills dess vill man från produktionens håll tills vidare avvakta om läget eventuellt förbättrar sig. Om så sker finns möjlighet att i alla fall finalen får publik men om det är en liknande situation som nu finns risk att även finalen får avgöras utan publik i H3 Arena.

Däremot kommer alla sändningar att TV-sändas vilket gör att publiken kan följa allt ändå och rösta på sina favoritbidrag!

 

Mer fakta om Norsk MGP 2022

Norsk MGP 2022 kommer precis som ifjol att avgöras genom 6 sändningar, med skillnaden att årets upplaga endast får fyra istället för fem heats. Det femte heatet är istället den så kallade Siste Sjansen och blir ett slags uppsamlingsheat inför finalen. NRK har valt ut 21 bidrag som kommer att tävla och vilka dessa låtar är kommer att avslöjas vid en presskonferens den 10:e januari. Nytt för året är att man har valt att presentera alla bidrag vid ett och samma tillfälle (istället för att dela upp det per vecka) och att samtliga studioversioner släpps samma dag.

Nedan är datum att hålla extra koll på:

Artist- och bidragspresentationer: 10 januari

Studioversionerna släpps: 10 januari

Heat 1: 15 januari

Heat 2: 22 januari

Heat 3: 29 januari

Heat 4: 5 februari

Siste sjansen: 12 februari

Finalen: 19 februari

 


 

Kommentera