”Dare to Dream” – den officiella sloganen för Eurovision 2019

EUROVISION 2019. För snart en och en halv månad sedan (13 september 2018) stod det klart att Tel Aviv blir värdstad för Eurovision 2019. Nu har det även presenterats att sloganen för 2019 års tävling blir ”Dare to Dream”.

I en intervju med Eurovision.tv säger EBU:s Eurovisionchef Jon Ola Sand att ”Dare to Dream” symboliserar allt vad Eurovision står för – inkludering och mångfald, men även att man som artist ska våga tro på sig själv att kunna vinna Eurovision Song Contest. Tanken är således att skapa nya drömmar och möjligheter för de artister som kommer att få stå på Eurovisionscenen i Tel Aviv, och för en av dessa kommer ju drömmen att gå i uppfyllelse eftersom en av dem kommer att koras till vinnare den 18:e maj!

 

Logotyp släpps vid senare tillfälle

Beskedet om slogan kommer med strax över 200 dagar kvar innan tävlingen officiellt drar igång i Tel Aviv den 14:e maj 2019. Enligt vad Eurovision.tv erfar kommer det däremot att dröja en tid innan den officiella logotypen presenteras.

 

Statistik: slogans i Eurovision Song Contest

Sedan år 2002, undantaget 2009, har slogans använts i Eurovision-sammanhang. Följande slogans har tävlingen haft i de senaste fem årens upplagor:

 

  • – 2018: “All Aboard!”
  • – 2017: “Celebrate Diversity”
  • – 2016: “Come Together”
  • – 2015: “Building Bridges”
  • – 2014: “#JoinUs”

 


 

Kommentera