“Dare to Dream” – den officiella sloganen för Eurovision 2019


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

EUROVISION 2019. För snart en och en halv månad sedan (13 september 2018) stod det klart att Tel Aviv blir värdstad för Eurovision 2019. Nu har det även presenterats att sloganen för 2019 års tävling blir “Dare to Dream”.

I en intervju med Eurovision.tv säger EBU:s Eurovisionchef Jon Ola Sand att “Dare to Dream” symboliserar allt vad Eurovision står för – inkludering och mångfald, men även att man som artist ska våga tro på sig själv att kunna vinna Eurovision Song Contest. Tanken är således att skapa nya drömmar och möjligheter för de artister som kommer att få stå på Eurovisionscenen i Tel Aviv, och för en av dessa kommer ju drömmen att gå i uppfyllelse eftersom en av dem kommer att koras till vinnare den 18:e maj!

 

Kommentera gärna vad du tycker om 2019 års slogan!

 

Logotyp släpps vid senare tillfälle

Beskedet om slogan kommer med strax över 200 dagar kvar innan tävlingen officiellt drar igång i Tel Aviv den 14:e maj 2019. Enligt vad Eurovision.tv erfar kommer det däremot att dröja en tid innan den officiella logotypen presenteras.

 

Statistik: slogans i Eurovision Song Contest

Sedan år 2002, undantaget 2009, har slogans använts i Eurovision-sammanhang. Följande slogans har tävlingen haft i de senaste fem årens upplagor:

 

  • – 2018: “All Aboard!”
  • – 2017: “Celebrate Diversity”
  • – 2016: “Come Together”
  • – 2015: “Building Bridges”
  • – 2014: “#JoinUs”

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen