Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Lyssna på Azerbajdzjans tävlingsbidrag i Eurovision 2023

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2023. Sedan tidigare i mars har TV-bolaget İctimai Televiziya i Azerbajdzjan presenterat den 22-åriga duon Turan & Tural Bağmanovlar som representant för Azerbajdzjan i Eurovision 2023. Nu har även deras tävlingsbidrag ”Tell Me More” släpps.

Kolla gärna in den officiella musikvideon:

 

Vilka är Turan & Tural Bağmanovlar?

De 22-åriga tvillingbröderna Turan & Tural Bağmanovlar, eller TuralTuranX som de kallar sig som artistduo, föddes den 30:e oktober 2000 i Zaqatala i nordvästra Azerbajdzjan. De har hållit på med musik sedan barnsben, egentligen sedan de lärde sig att spela piano och gitarr. De har även haft ett band ihop, men i Eurovision 2023 kommer de att tävla som duo. Bidraget som de tävlar med heter ”Tell Me More” som bröderna har gjort själva. Det innebär också att det är första gången sedan Azerbajdzjans ESC-debut år 2008 som landet inte tar hjälp av låtskrivare från andra länder för att skapa tävlingsbidraget.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Även i år valde Azerbajdzjan att välja internt till Eurovision. Man inledde processen i december ifjol med att ta emot tävlingsbidrag, vilket avslutades den 15:e januari. I början av februari gick Ilaha Dadashova, som är talesperson för Azerbajdzjans ESC-delegation, ut via Instagram för att meddela att processen hade landat i fem artister. Dessa hade fått spela in liveframträdanden av sina respektive tävlingsbidrag vilka sedan skickades vidare till en tillsatt fokusgrupp som i sin tur avgjorde vem av de fem som ska bli vald. De artister som valdes ut i detta steg var Azer Nasibov, duon Humay Aslanova & Amrah Musayev, Leyla Izzatova, Mamagama och duon Turan & Tural Bağmanovlar. Som bekant var det den sistnämnda duon som blev vald.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen