Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Markera 26 november i kalendern – för då avslöjas bidragen till Melodifestivalen 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2020. Nu är det officiellt att artister och bidrag till Melodifestivalen 2020 presenteras den 26:e november 2019. Detta sker på en presskonferens i SVT-huset på Gärdet i Stockholm.

Vi kommer såklart vara på plats och rapportera om senaste nytt under den eftermiddagen som presentationen pågår. För ja, nytt för denna gång är att presskonferensen startar kl. 12:00 istället för att hållas på förmiddagen. Precis som det varit sedan 2016 presenteras samtliga artister med tillhörande bidrag vid ett och samma tillfälle.

Om vi har tur hinner vi även träffa artisterna för enskilda intervjuer! Vi kommer även att uppdatera live här på hemsidan.

 

Oklart vilka som ska tävla – utom en

Inför den stora presentationen nu på tisdag är endast en av 28 akter officiellt presenterad och det är P4 Nästa-jokern Amanda Aasa. Vi vet att kvällspressen med Aftonbladet i spetsen har försökt avslöja stora delar av startfältet inför. Men vi rekommenderar alla att ta denna med stor nypa salt, dels för att ingen vet vilka källor de hänvisar till och dessutom för att den rapporteringen tidigare har visat sig ha haft en viss felmarginal.

Så vänta till tisdag så får ni och vi beskeden alla längtat efter!

 

Fakta: Melodifestivalen 2020

Melodifestivalen 2020 är den 60:e Melodifestivalen i rad (eller som Sverige deltar i Eurovision) och den 19:e i ordningen som tävlingen åker ut på en riksturné. Denna gång besöks Linköping, Göteborg, Luleå och Malmö innan Andra chansen i Eskilstuna och final i Stockholm. 28 bidrag kommer att tävla om segern, vilka har delats upp i sju stycken per deltävling. Från varje deltävling röstas ett antal bidrag vidare direkt till final, medan några bidrag får en ny chans i Andra chansen inför finalens avgörande.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen