Eurovision 2018: Panelen tippar & tycker till inför andra semifinalen


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

EUROVISION 2018 – SEMI 2. Torsdagen den den 10:e maj 2018 avgjordes den andra semifinalen i Eurovision 2018. Inför sändningen gjorde vi personliga tippningar och topplistor för denna semifinal.

I år valde vi att dela upp tippningarna i två kategorier. Först fick var och en gissa vilka länder man gissar/tror skulle gå vidare till finalen, och därefter listade var och en vilka länder som man ville skulle gå vidare till finalen. Efter att semifinalen är slut kommer vi att summera vem/vilka som fick flest rätt av de länder som gick till final.

 

Våra åsikter

För att hitta respektive skribents tippningar, klicka på länkarna nedan.

 

 

Gemensamma vinnare

Efter att alla har tippat sina troliga vinnare på plats 1-10 har vi nu sammanställt poängmässigt hur dessa länder placerat sig. Poängen är utdelad enligt Eurovisionskalan, där ens tippade vinnare får 12 poäng, tvåan 10 poäng, trean 8 poäng osv. 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng. Därefter har vi lagt samman totalsummorna och i detta läge blev dessa tio länder Panelens gemensamma nämnare i första semifinalens tippningar.

Länderna nedan står i bokstavsordning, ej resultatordning:

 

  • australia_smallAustralien
  • denmark_smallDanmark
  • moldova_smallMoldavien
  • netherlands_smallNederländerna
  • norway_smallNorge
  • poland_smallPolen
  • Ryssland
  • sweden_smallSverige
  • Ukraina
  • hungary_smallUngern

 

Sammanställningen

I denna semifinal har vi i panelen valt 5 av 10 länder som gemensamma tippningar, därefter skiljer det sig lite. Bland de resterande bidragen var de tre bidrag som valdes av 5 av 6 i panelen, ett bidrag som fyra av oss valde och ett bidrag som tre av oss valde. Vi får se hur många rätt det blir denna gång, både enskilt och gemensamt.

/ESC-Panelen

 

 

Resultatet: så många rätt/fel fick vi

Länder i fetstil var länder som var och en fick rätt i sin tippning.

 


Adrian:


Australien
Moldavien
Nederländerna
Norge
– Polen
– Rumänien
– Ryssland
Serbien
Sverige
Ukraina


Haris:


Australien
Danmark
Moldavien
Nederländerna
Norge
– Ryssland
Slovenien
Sverige
Ukraina
Ungern


Hollac16:


Australien
– Lettland
– Malta
Moldavien
Norge
– Polen
– Ryssland
Sverige
Ukraina
UngernLukas:


Australien
Danmark
Moldavien
Nederländerna
Norge
– Polen
– Ryssland
Sverige
Ukraina
Ungern


Markus:


Australien
Danmark
Moldavien
Norge
– Polen
– San Marino
Slovenien
Sverige
Ukraina
Ungern


Robban:


Australien
Danmark
Moldavien
– Montenegro
Norge
– Polen
– Ryssland
Sverige
Ukraina
Ungern

 

Kommentar: I den andra semifinalen var Haris en mästertippare då han fick hela 9 av 10 rätt! Därefter hade Lukas och Markus tippat vardera 8 av 10 rätt, sedan Adrian och Robban med 7 av 10 rätt. Sist kom Hollac16 som tippade 6 av 10 rätt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen