Eurovision 2018: Panelen tippar & tycker till inför andra semifinalen

EUROVISION 2018 – SEMI 2. Torsdagen den den 10:e maj 2018 avgjordes den andra semifinalen i Eurovision 2018. Inför sändningen gjorde vi personliga tippningar och topplistor för denna semifinal.

I år valde vi att dela upp tippningarna i två kategorier. Först fick var och en gissa vilka länder man gissar/tror skulle gå vidare till finalen, och därefter listade var och en vilka länder som man ville skulle gå vidare till finalen. Efter att semifinalen är slut kommer vi att summera vem/vilka som fick flest rätt av de länder som gick till final.

 

Våra åsikter

Adrian

Så här tippar Adrian att länderna placerar sig:

 1. sweden_smallSverige: Benjamin Ingrosso – “Dance You Off“
 2. norway_smallNorge: Alexander Rybak – “That’s How You Write A Song“
 3. moldova_smallMoldavien: DoReDos – “My Lucky Day“
 4. australia_smallAustralien: Jessica Mauboy – “#We Got Love“
 5. serbia_smallSerbien: Sanja Ilić & Balkanika – “Nova deca”
 6. poland_smallPolen: Gromee feat. Lukas Meijer – “Light Me Up“
 7. Ukraina: Mélovin – “Under the Ladder“
 8. romania_smallRumänien: The Humans – “Goodbye“
 9. Ryssland: Julia Samoylova – “I Won’t Break“
 10. netherlands_smallNederländerna: Waylon – “Outlaw in ‘em“
 11. denmark_smallDanmark: Rasmussen – “Higher Ground“
 12. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 13. georgia_smallGeorgien: Iriao – “Sheni gulistvis (For You)“
 14. malta_smallMalta: Christabelle – “Taboo“
 15. montenegro_smallMontenegro: Vanja Radovanović “Inje“
 16. latvia_smallLettland: Laura Rizzotto – “Funny Girl“
 17. slovenia_smallSlovenien: Lea Sirk – “Hvala, ne!“
 18. sanmarino_smallSan Marino: Jessika feat. Jenifer Brening – “Who We Are“

Kommentar: I denna semifinal tror jag att mycket kommer att handla om gamla vanor – länder med bra kvalificeringshistorik kommer nog klara sig vidare. Sverige och Norge torde göra upp om förstaplatsen, medan Australien, Moldavien och Serbien – och kanske Polen, känns som stabila bidrag för länder med bra historik. Ukraina, Rumänien och Ryssland missar aldrig finalen, och Nederländerna har klarat sig rätt bra de senaste åren. Att Danmark missar finalen är en chansning, men de har ju inte lika bra historik eller odds som de andra länderna. I botten är jag rätt säker på San Marino och Slovenien – de minsta länderna med sämst odds.

 

Personlig topp 10

 1. australia_smallAustralien: Jessica Mauboy – “#We Got Love“
 2. sweden_smallSverige: Benjamin Ingrosso – “Dance You Off“
 3. poland_smallPolen: Gromee feat. Lukas Meijer – “Light Me Up“
 4. serbia_smallSerbien: Sanja Ilić & Balkanika – “Nova deca”
 5. moldova_smallMoldavien: DoReDos – “My Lucky Day“
 6. montenegro_smallMontenegro: Vanja Radovanović “Inje“
 7. netherlands_smallNederländerna: Waylon – “Outlaw in ‘em“
 8. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 9. slovenia_smallSlovenien: Lea Sirk – “Hvala, ne!“
 10. malta_smallMalta: Christabelle – “Taboo“

Kommentar: Det är ju den klart svagare semifinalen, så jag känner väl egentligen bara att Australien och möjligtvis Sverige förtjänar att lyftas fram som mina personliga favoriter här. Jag är dock lite svag för Balkanbidragen från Montenegro, Moldavien och Serbien – som kommer att bli en färgklick. I dessa tider efter Aviciis bortgång så känns Polens låt också som en fin hyllning. I botten så är jag bitter över att de mest troliga finalländerna också skickar de sämsta låtarna – Ryssland, Rumänien och Ukraina missar aldrig finalen – tyvärr – för jag tycker inte att de passar i finalen i år. Jag kommer att hålla tummarna för att de missar kvalificering.

 


Haris

Så här tippar Haris att länderna placerar sig:

 1. norway_smallNorge: Alexander Rybak – “That’s How You Write A Song“
 2. sweden_smallSverige: Benjamin Ingrosso – “Dance You Off“
 3. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 4. australia_smallAustralien: Jessica Mauboy – “#We Got Love“
 5. netherlands_smallNederländerna: Waylon – “Outlaw in ‘em“
 6. Ukraina: Mélovin – “Under the Ladder“
 7. moldova_smallMoldavien: DoReDos – “My Lucky Day“
 8. denmark_smallDanmark: Rasmussen – “Higher Ground“
 9. slovenia_smallSlovenien: Lea Sirk – “Hvala, ne!“
 10. Ryssland: Julia Samoylova – “I Won’t Break“
 11. latvia_smallLettland: Laura Rizzotto – “Funny Girl“
 12. poland_smallPolen: Gromee feat. Lukas Meijer – “Light Me Up“
 13. georgia_smallGeorgien: Iriao – “Sheni gulistvis (For You)“
 14. montenegro_smallMontenegro: Vanja Radovanović “Inje“
 15. serbia_smallSerbien: Sanja Ilić & Balkanika – “Nova deca”
 16. malta_smallMalta: Christabelle – “Taboo“
 17. romania_smallRumänien: The Humans – “Goodbye“
 18. sanmarino_smallSan Marino: Jessika feat. Jenifer Brening – “Who We Are“

Kommentar: Den här semifinalen är sämre i kvalité än den första. Det gör den också svårare att tippa. Det är två låtar som kommer ha en given finalplats, resten kan nog gå hur som helst. Norge och Sverige kommer gå till final rätt enkelt. Det ska mycket till för att någon av dem ska missa finalen, så det tror jag inte händer. Efter det blir tippningen svårare.

Ungern kommer sticka ut mest och lär leverera en grym show. Detta gör att jag placerar dem högt. Plats 3-7 är snäppet under tätduon för mig, men det är låtar jag tror går till final, men svårt att placera dem i vilken ordning.

Sedan kommer vi till Danmark. För bara någon vecka sedan var jag helt säker på att Danmark skulle sluta högt i denna semifinal, eller i hela tävlingen. Nu är jag inte lika säker på att de går till final. Men jag hoppas på det.

De sista platserna är öppna och det är lite som att lotta platserna. Den ena ger jag till Slovenien som en outsider och sen får det bli Ryssland, för att det är Ryssland – ingen annan aledning.

 

Personlig topp 10

 1. netherlands_smallNederländerna: Waylon – “Outlaw in ‘em“
 2. sweden_smallSverige: Benjamin Ingrosso – “Dance You Off“
 3. norway_smallNorge: Alexander Rybak – “That’s How You Write A Song“
 4. montenegro_smallMontenegro: Vanja Radovanović “Inje“
 5. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 6. slovenia_smallSlovenien: Lea Sirk – “Hvala, ne!“
 7. moldova_smallMoldavien: DoReDos – “My Lucky Day“
 8. serbia_smallSerbien: Sanja Ilić & Balkanika – “Nova deca”
 9. denmark_smallDanmark: Rasmussen – “Higher Ground“
 10. Ukraina: Mélovin – “Under the Ladder“

Kommentar: I denna semifinal har jag en ganska överlägsen favorit. Ingen kommer ens nära Waylon från Nederländerna. Hans bad ass country rock får mig att vilja gå loss varje gång. Den är riktigt tuff. Efter honom följer de nordiska grabbarna Benjamina och Alexander. Jag hade ljugit om jag sagt att jag inte rycks med i deras låtar.

Montenegro hamnar högt för det är en balkanballad av kvalité och jag är svag för dessa.

Om det är två låtar som verkligen gått åt olika håll för mig de senaste veckorna så är det Ungern och Danmark. Ungern har klättrat stadigt uppåt, medan Danmark faller som en sten. Danmark började som topp 3 överlag för mig, men nu är jag rätt trött på den. Medan Ungern gått åt motsatt håll. Jag börjar verkligen inse dess kvalité först nu.

Så vad ska man säga om denna semifinal som slutord? Den håller inte samma klass som den första semifinalen, men jag tror vi kan få en intressant semifinal ändå. Bara för låtarna inte är lika bra så betyder det inte att det inte blir minst lika spännande. Jag är säker på att vi får en och annan skräll även denna gång!

 


Hollac16

Så här tippar Hollac16 att länderna placerar sig:

 1. norway_smallNorge: Alexander Rybak – “That’s How You Write A Song“
 2. sweden_smallSverige: Benjamin Ingrosso – “Dance You Off“
 3. moldova_smallMoldavien: DoReDos – “My Lucky Day“
 4. australia_smallAustralien: Jessica Mauboy – “#We Got Love“
 5. latvia_smallLettland: Laura Rizzotto – “Funny Girl“
 6. Ukraina: Mélovin – “Under the Ladder“
 7. poland_smallPolen: Gromee feat. Lukas Meijer – “Light Me Up“
 8. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 9. Ryssland: Julia Samoylova – “I Won’t Break“
 10. malta_smallMalta: Christabelle – “Taboo“
 11. georgia_smallGeorgien: Iriao – “Sheni gulistvis (For You)“
 12. romania_smallRumänien: The Humans – “Goodbye“
 13. denmark_smallDanmark: Rasmussen – “Higher Ground“
 14. serbia_smallSerbien: Sanja Ilić & Balkanika – “Nova deca”
 15. montenegro_smallMontenegro: Vanja Radovanović “Inje“
 16. netherlands_smallNederländerna: Waylon – “Outlaw in ‘em“
 17. slovenia_smallSlovenien: Lea Sirk – “Hvala, ne!“
 18. sanmarino_smallSan Marino: Jessika feat. Jenifer Brening – “Who We Are“

Kommentar: Andra semifinalen är väldigt svår att tippa tycker jag eftersom det känns som att det är tittarnas och juryernas humör den 10:e maj som kommer att avgöra allt.

Till en början är jag dock väldigt säker på att Norge, Sverige, Moldavien och Australien kommer att bli topp 4 i denna semifinal. Anledningen är att de har låtar som sticker ut på ett sätt som gör att man kommer ihåg dem, mer än vad de andra länderna har. Norge och Sverige gissar jag kommer bli topp 3 hos både jury och tittarna, Moldavien charmar till sig en hög placering hos i alla fall tittarna medan Australien nog kan räkna med ett större stöd hos juryn. Enskilt gissar jag att Norge blir tittarnas vinnare medan Australien blir juryns vinnare.

Därefter kommer en radda med länder, de jag satt på plats 5-16, som jag alla tror kan har chans på final, helt beroende på tittarnas och juryns humör den aktuella kvällen. För att göra det något överskådligt så gissar jag vilka av dessa länder som blir juryns respektive tittarnas val (för det är vad jag tror händer).

Juryns val bland dessa länder tror jag blir (i ordning) Lettland, Ukraina, Georgien, Serbien, Montenegro och Nederländerna. Av dessa gissar jag att Lettland och Ukraina tar sig till final, och detta för att tittarna inte sätter dem allt för lågt.

Tittarnas val bland dessa länder tror jag blir (i ordning) Polen, Ungern, Ryssland, Malta, Rumänien och Danmark. Av dessa länder gissar jag att Polen, Ungern, Ryssland och Malta går till final. Däremot vill jag inflika att det skulle lika gärna kunna bli så att Georgien eller Rumänien skulle kunna slå ut Malta på tiondeplatsen, för jag tror det kan bli jämnt poängmässigt runt dessa placeringar.,

Tyvärr misstänker jag att Slovenien och Montenegro kommer att missa finalen. Anledningen är att de har hamnat bland bidrag som sticker ut mer. Men med det sagt hoppas jag innerligt att just den delen av tippningen blir fel och att de skräller sig till final på samma sätt som Albanien och Irland var uträknade & ändå gick till final i tisdagens semifinal.

Avslutningsvis vill jag klargöra att jag tror att Danmark kan komma att bli årets lex Verona, dvs. de kommer nog få ganska mycket tittarröster men juryn lär nog rata det helt och hållet. Om det blir så är det helt oförtjänt därför att jag gillar låten mycket. Men jag har en magkänsla om att nog en del jurygrupper tänker att låten är tråkig och mossig och hellre vill se modernare inslag i tävlingen och diverse humorlåtar med. Om min tippning stämmer kommer alltså Ryssland få betydligt mer uppmärksamhet och återigen fortsätta på sin bana med 100% kvalificering.

 

Personlig topp 10

 1. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 2. montenegro_smallMontenegro: Vanja Radovanović “Inje“
 3. denmark_smallDanmark: Rasmussen – “Higher Ground“
 4. slovenia_smallSlovenien: Lea Sirk – “Hvala, ne!“
 5. australia_smallAustralien: Jessica Mauboy – “#We Got Love“
 6. moldova_smallMoldavien: DoReDos – “My Lucky Day“
 7. Ukraina: Mélovin – “Under the Ladder“
 8. netherlands_smallNederländerna: Waylon – “Outlaw in ‘em“
 9. latvia_smallLettland: Laura Rizzotto – “Funny Girl“
 10. sweden_smallSverige: Benjamin Ingrosso – “Dance You Off“

Kommentar: Andra semifinalen innehåller färre bidrag som är jättebra, även om några de låtar jag har på topplistan är riktigt bra. Ungern och Montenegro är mina toppfavoriter, men Ungern är något bättre (kanske för att jag gillar den typen av musik). Danmark, som jag tyvärr tippar inte går till final, är ändå en storfavorit hos mig och jag hoppas verkligen att de går till final, men tyvärr tror jag inte att det räcker hela vägen. Slovenien är en låt som jag också gärna vill se i final, men de har hamnat väldigt illa placerade i startfältet så jag tror deras finalchanser är minimala. Dock med tanke på att Irland skrällde sig vidare från en dålig oddsnotering så skulle Slovenien också kunna göra det, och därmed kanske slå ut någon av de som alltid går till final (Ryssland till exempel).

Moldavien tycker jag har en rolig låt, lite i stil med vad jag tyckte om Rumäniens joddling förra året. Därför sätter jag den mitt i tillsammans med Australien. På plats 7-10 kommer egentligen bara utfyllnadslåtar som jag tycker ändå är bättre än mycket av det som inte hamnat på min topp 10. Men dessa låtar är inte av några av mina personliga favoriter, och hade dessa tävlat i semi 1 så hade ingen av dem hamnat på topplistan.

 


Lukas

Så här tippar Lukas att länderna placerar sig:

 1. australia_smallAustralien: Jessica Mauboy – “#We Got Love“
 2. sweden_smallSverige: Benjamin Ingrosso – “Dance You Off“
 3. Ukraina: Mélovin – “Under the Ladder“
 4. norway_smallNorge: Alexander Rybak – “That’s How You Write A Song“
 5. netherlands_smallNederländerna: Waylon – “Outlaw in ‘em“
 6. moldova_smallMoldavien: DoReDos – “My Lucky Day“
 7. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 8. denmark_smallDanmark: Rasmussen – “Higher Ground“
 9. poland_smallPolen: Gromee feat. Lukas Meijer – “Light Me Up“
 10. Ryssland: Julia Samoylova – “I Won’t Break“
 11. montenegro_smallMontenegro: Vanja Radovanović “Inje“
 12. serbia_smallSerbien: Sanja Ilić & Balkanika – “Nova deca”
 13. slovenia_smallSlovenien: Lea Sirk – “Hvala, ne!“
 14. latvia_smallLettland: Laura Rizzotto – “Funny Girl“
 15. malta_smallMalta: Christabelle – “Taboo“
 16. romania_smallRumänien: The Humans – “Goodbye“
 17. georgia_smallGeorgien: Iriao – “Sheni gulistvis (For You)“
 18. sanmarino_smallSan Marino: Jessika feat. Jenifer Brening – “Who We Are“

Kommentar: Det här är den klart mer svårbedömda semifinalen att tippa. Inför kändes det som att bara Australien, Sverige och Ukraina var de som satt tryggast i ledet att nå final, så jag har fått avvakta tills jag sett hur det sett ut på repetitionerna. Och det kanske var lika bra det, eftersom det kunde ge mig en bättre fingervisning. Moldavien hade jag räknat ut ganska tidigt, men jag tror de lär ordna det ganska lätt tack vare sin iscensättning, samt att jag (lite subjektivt) vill höja ett varningens finger till Ungern. Det finns fler länder med bra kvalificeringshistorik här i form av Ryssland, Serbien och Rumänien, men av det jag sett så är jag tveksam till vissa utav dessa. Rumänien har inte varit någon uttalad finalfavorit alls och Moldavien lär nog inte kunna rädda dem. Samma sak med Serbien som tappat mer och mer. Ryssland tror jag kommer smyga in framför något annat land.

 

Personlig topp 10

 1. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 2. denmark_smallDanmark: Rasmussen – “Higher Ground“
 3. montenegro_smallMontenegro: Vanja Radovanović “Inje“
 4. netherlands_smallNederländerna: Waylon – “Outlaw in ‘em“
 5. Ukraina: Mélovin – “Under the Ladder“
 6. slovenia_smallSlovenien: Lea Sirk – “Hvala, ne!“
 7. georgia_smallGeorgien: Iriao – “Sheni gulistvis (For You)“
 8. serbia_smallSerbien: Sanja Ilić & Balkanika – “Nova deca”
 9. latvia_smallLettland: Laura Rizzotto – “Funny Girl“
 10. malta_smallMalta: Christabelle – “Taboo“

Kommentar: Som tidigare nämnt ansåg jag att det blev ganska ojämnt fördelat kvalitetsmässigt över låtarna. För i denna semi trängs tre storfavoriter hos mig, Danmark, Montenegro och inte minst Ungern. I en ideal värld hade jag velat ha vidare alla tre, men i denna tuffa konkurrens (ja, jag tycker semi 2 håller hög klass den med), kan jag bara räkna med högst två. Ungern är självklart det land jag vill ha vidare mest utav alla. En final utan dem hade vart en blodfattig historia.

Notera att jag inte nämnt Sverige nånstans i denna del. Och ärligt talat så… är jag inget större fan av den. Och med tanke på att mycket annat håller bättre klass enligt min smak så är det inte så konstigt att Sverige ligger utanför min topp 10. Men jag tror ändå att vi kommer gå vidare ganska komfortabelt.

 


Markus

Så här tippar Markus att länderna placerar sig:

 1. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 2. moldova_smallMoldavien: DoReDos – “My Lucky Day“
 3. norway_smallNorge: Alexander Rybak – “That’s How You Write A Song“
 4. sweden_smallSverige: Benjamin Ingrosso – “Dance You Off“
 5. Ukraina: Mélovin – “Under the Ladder“
 6. australia_smallAustralien: Jessica Mauboy – “#We Got Love“
 7. denmark_smallDanmark: Rasmussen – “Higher Ground“
 8. poland_smallPolen: Gromee feat. Lukas Meijer – “Light Me Up“
 9. sanmarino_smallSan Marino: Jessika feat. Jenifer Brening – “Who We Are“
 10. slovenia_smallSlovenien: Lea Sirk – “Hvala, ne!“
 11. romania_smallRumänien: The Humans – “Goodbye“
 12. malta_smallMalta: Christabelle – “Taboo“
 13. netherlands_smallNederländerna: Waylon – “Outlaw in ‘em“
 14. montenegro_smallMontenegro: Vanja Radovanović “Inje“
 15. serbia_smallSerbien: Sanja Ilić & Balkanika – “Nova deca”
 16. latvia_smallLettland: Laura Rizzotto – “Funny Girl“
 17. georgia_smallGeorgien: Iriao – “Sheni gulistvis (For You)“
 18. Ryssland: Julia Samoylova – “I Won’t Break“

Kommentar: När jag skriver det här så ligger Norge, Australien och Sverige i topp 3 på oddslistorna. I ärlighetens namn kan jag för mitt liv inte se någon utav dessa vinna semifinalen. Jag tror istället att Ungern kommer att skrälla och även Moldavien då deras repetitioner genererat mycket positiv respons.
I övrigt tror jag att Rumänien kan komma att missa finalen för första gången. Dels för att låten har startnummer 2 och för att den är för generisk. Ryssland kan även knipa sista platsen. Det kan verka märkligt. Men ärligt talat. Juryn kommer antagligen inte ge Julia en enda poäng då hon sjunger falskt något så överj**ligt. Att döma av repetitionerna så är framträdandet riktigt obehagligt att kolla på. Vilket kommer att skrämma bort tittarna. Det kan mycket väl vara så att landet inkasserar några enstaka stödröster/poäng. Men jag skulle bli uppriktigt förvånad om de kvalificerade sig.

Personlig topp 10

 1. denmark_smallDanmark: Rasmussen – “Higher Ground“
 2. sanmarino_smallSan Marino: Jessika feat. Jenifer Brening – “Who We Are“
 3. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 4. serbia_smallSerbien: Sanja Ilić & Balkanika – “Nova deca”
 5. malta_smallMalta: Christabelle – “Taboo“
 6. moldova_smallMoldavien: DoReDos – “My Lucky Day“
 7. slovenia_smallSlovenien: Lea Sirk – “Hvala, ne!“
 8. montenegro_smallMontenegro: Vanja Radovanović “Inje“
 9. poland_smallPolen: Gromee feat. Lukas Meijer – “Light Me Up“
 10. latvia_smallLettland: Laura Rizzotto – “Funny Girl“

Kommentar: Under alla de år som jag åskådat eurovision så har det inte hänt en enda gång att alla mina tio favoriter kvalificerat sig från en semifinal. Det kommer med all säkerhet inte förändras under årets andra semifinal då jag tyvärr misstänker att Serbien, Lettland och Montenegro är uträknade.
Som jag skrev i min recension så önskar jag även att Sverige för en gångs skull ska komma sist. Tyvärr lär Herr Ingrosso stjäla finalplatsen från en annan artist då han kommer att köra på samma framträdande som i melodifestivalen. Men man kan ju hoppas på ett mirakel, fast man ska inte önskedrömma.

 


Robban

Så här tippar Robban att länderna placerar sig:

 1. norway_smallNorge: Alexander Rybak – “That’s How You Write A Song“
 2. australia_smallAustralien: Jessica Mauboy – “#We Got Love“
 3. sweden_smallSverige: Benjamin Ingrosso – “Dance You Off“
 4. moldova_smallMoldavien: DoReDos – “My Lucky Day“
 5. Ukraina: Mélovin – “Under the Ladder“
 6. denmark_smallDanmark: Rasmussen – “Higher Ground“
 7. Ryssland: Julia Samoylova – “I Won’t Break“
 8. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 9. poland_smallPolen: Gromee feat. Lukas Meijer – “Light Me Up“
 10. montenegro_smallMontenegro: Vanja Radovanović “Inje“
 11. serbia_smallSerbien: Sanja Ilić & Balkanika – “Nova deca”
 12. malta_smallMalta: Christabelle – “Taboo“
 13. netherlands_smallNederländerna: Waylon – “Outlaw in ‘em“
 14. romania_smallRumänien: The Humans – “Goodbye“
 15. latvia_smallLettland: Laura Rizzotto – “Funny Girl“
 16. georgia_smallGeorgien: Iriao – “Sheni gulistvis (For You)“
 17. slovenia_smallSlovenien: Lea Sirk – “Hvala, ne!“
 18. sanmarino_smallSan Marino: Jessika feat. Jenifer Brening – “Who We Are“

Kommentar: Dags för den avgörande semifinalen där de återstående tio finalbidragen ska vaskas fram. Vi fick uppleva en ordentlig skräll i tisdags när Irland kvalade in till finalen lite oväntat. Vem bjuder på skrällen denna gången tro?

Norges Alexander Rybak är en av vinnarkandidaterna, så han tillsammans med Jessica Mauboy från Australien och vårt svenska hopp Benjamin Ingrosso är givetvis självklara finalister här.

Den mäktiga balkanballaden från Montenegro ligger inte särskilt bra till enligt oddsen, men jag flaggar för att den mycket väl kan ta sig till final ändå.

Ett bidrag som jag och övriga i panelen är förtjusta i är den tunga growl-rocklåten från Ungern. Ska de lyckas eller ej är frågan? Jag tror det kan gå vägen om de får till ett riktigt bra scenframträdande och om det inte låter allt för skrikigt och rörigt. Det är nog mer en tittarfavorit än en juryfavorit.

Den danska vikingen Rasmussen sticker ut och har ett mäktigt scenframträdande och en stark röst. Det borde räcka för finalplats för Danmark i år igen.

Moldavien kom något oväntat på 3:e plats ifjol med en medryckande partydänga. Konceptet håller de i även i år. Frågan är om de når ytterligare en stark placering i år? Min förhoppning är att framgångarna fortsätter flöda.

Ryssland och Rumänien tillhör de länder som aldrig har missat en finalplats. Min önskan är att båda missar finalplats denna gång, då jag inte tycker någon av de har tillräckligt bra låtar för att förtjäna en finalplats. Sviten bröts ju för Azerbajdjan nu senast. Kanske blir det samma öde för dessa två länder denna gången?

Ytterligare ett land som aldrig har missat en finalplats är Ukraina, men de kan lugnt räkna med att nå finalen om numret sitter som det ska.

Slutligen är jag är övertygad att San Marino är chanslösa och kommer knipa jumboplatsen.

 

Personlig topp 10

 1. australia_smallAustralien: Jessica Mauboy – “#We Got Love“
 2. hungary_smallUngern: AWS – “Viszlát nyár“
 3. denmark_smallDanmark: Rasmussen – “Higher Ground“
 4. moldova_smallMoldavien: DoReDos – “My Lucky Day“
 5. poland_smallPolen: Gromee feat. Lukas Meijer – “Light Me Up“
 6. sweden_smallSverige: Benjamin Ingrosso – “Dance You Off“
 7. montenegro_smallMontenegro: Vanja Radovanović “Inje“
 8. malta_smallMalta: Christabelle – “Taboo“
 9. serbia_smallSerbien: Sanja Ilić & Balkanika – “Nova deca”
 10. norway_smallNorge: Alexander Rybak – “That’s How You Write A Song“

Kommentar: Hoppas det blir lika snygga och säkra framträdanden här i den andra semin, precis som vi fick uppleva i den första semin. Här tävlar ett av mina absoluta favoritbidrag från Australien och jag hoppas att det ska gå vägen för både Jessica Mauboy, men även för en rad andra länder. Jag är inte orolig det minsta att vi ska få uppleva någon flopp med Benjamin, men man är alltid nervös när det är ens eget hemland som tävlar. Man vill ju så gärna att framträdandet ska bli lyckat och snyggt.

Från min topplista tror jag att Ungern, Polen, Montenegro, Malta och Serbien ligger pyrt till att nå en finalplats, men jag håller tummarna för att någon av de gör en Irland och skräller sig vidare.

Ser fram emot ytterligare en spännande semifinal och att jag får vara någorlunda nöjd över utgången av resultatet.

 

 

Gemensamma vinnare

Efter att alla har tippat sina troliga vinnare på plats 1-10 har vi nu sammanställt poängmässigt hur dessa länder placerat sig. Poängen är utdelad enligt Eurovisionskalan, där ens tippade vinnare får 12 poäng, tvåan 10 poäng, trean 8 poäng osv. 7, 6, 5, 4, 3, 2 och 1 poäng. Därefter har vi lagt samman totalsummorna och i detta läge blev dessa tio länder Panelens gemensamma nämnare i första semifinalens tippningar.

Länderna nedan står i bokstavsordning, ej resultatordning:

 

 • australia_smallAustralien
 • denmark_smallDanmark
 • moldova_smallMoldavien
 • netherlands_smallNederländerna
 • norway_smallNorge
 • poland_smallPolen
 • Ryssland
 • sweden_smallSverige
 • Ukraina
 • hungary_smallUngern

 

Sammanställningen

I denna semifinal har vi i panelen valt 5 av 10 länder som gemensamma tippningar, därefter skiljer det sig lite. Bland de resterande bidragen var de tre bidrag som valdes av 5 av 6 i panelen, ett bidrag som fyra av oss valde och ett bidrag som tre av oss valde. Vi får se hur många rätt det blir denna gång, både enskilt och gemensamt.

/ESC-Panelen

 

 

Resultatet: så många rätt/fel fick vi

Länder i fetstil var länder som var och en fick rätt i sin tippning.

 


Adrian:


Australien
Moldavien
Nederländerna
Norge
– Polen
– Rumänien
– Ryssland
Serbien
Sverige
Ukraina


Haris:


Australien
Danmark
Moldavien
Nederländerna
Norge
– Ryssland
Slovenien
Sverige
Ukraina
Ungern


Hollac16:


Australien
– Lettland
– Malta
Moldavien
Norge
– Polen
– Ryssland
Sverige
Ukraina
UngernLukas:


Australien
Danmark
Moldavien
Nederländerna
Norge
– Polen
– Ryssland
Sverige
Ukraina
Ungern


Markus:


Australien
Danmark
Moldavien
Norge
– Polen
– San Marino
Slovenien
Sverige
Ukraina
Ungern


Robban:


Australien
Danmark
Moldavien
– Montenegro
Norge
– Polen
– Ryssland
Sverige
Ukraina
Ungern

 

Kommentar: I den andra semifinalen var Haris en mästertippare då han fick hela 9 av 10 rätt! Därefter hade Lukas och Markus tippat vardera 8 av 10 rätt, sedan Adrian och Robban med 7 av 10 rätt. Sist kom Hollac16 som tippade 6 av 10 rätt.

 


 

Kommentera