Andromache representerar Cypern i Eurovision 2022

EUROVISION 2022. Nu är det officiellt att det blir sångerskan Andromache med bidraget ”Ela” som kommer att representera Cypern i Turin i maj.

Bidraget smygsläpptes under onsdagseftermiddagen, dock endast på Cypern. Först under fredagen läggs den officiella studioversionen ut och även musikvideon läggs ut då med på officiella plattformar. Fram tills dess finns musikvideon endast att se via Panic Records hemsida.

 

Vem är Andromache?

Andromache, eller Andromachi Dimitropoulou som hon egentligen heter, föddes i Mannheim i Tyskland den 12:e oktober 1994 och är uppväxt i Pyrgos i Grekland. Hon är artist och låtskrivare som för närvarande är signad till skivbolaget Panic Records. Publikt slog Andromache igenom publik 2015 i och med sin medverkan i grekiska The Voice och två år senare släppte hon sin debutsingel ”To Feggari” som sedan har följts upp med en rad singlar, inte minst “Na Soun Psema” som blev en stor succé.

Härnäst väntar ett Eurovision-äventyr för Andromache i Turin!

 

Stort låtskrivarteam bakom bidraget

Bidraget som Andromache ska tävla med i Turin har valts ut genom en intern urvalsprocess och under säsongen har det gått rykten om en mängd olika artister som sägs ha varit aktuella för tävlan. Det var dock först nu under onsdagseftermiddagen den 9:e mars som TV-bolaget CyBC officiellt presenterade artist- och bidragsvalet.

Teamet bakom ”Ela” består till grunden av den svensk-grekiska låtskrivaren Alex Papaconstantinou (som tidigare gjort Eurovision-låtar för Grekland, Azerbajdzjan och Cypern). Hans kompanjon från 2009, Arash, har också varit med samt Robert Uhlmann och Viktor Svensson som också känns igen från tidigare låtar. Resterande teammedlemmar på låtskrivarsidan är Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Giorgos Papadopoulos och Yll Liamani.

 


 

Kommentera