Lär känna Liamoo inför finalen i Melodifestivalen 2022

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2022. Nu på lördag är det dags för finalen i Melodifestivalen 2022 och inför det presenterar vi fakta om artisterna som tävlar. Den här delen handlar om Liamoo som tävlar med bidraget ”Bluffin” som går ut som nummer 9 av 12 i ordningen.

 

I år är det tredje gången som Liamoo tävlar i Melodifestivalen och för lika många gånger har han tagit sig direkt till final. Senast var det i duett med Hanna Ferm och låten ”Hold You” som slutade på tredje plats och den här gången är det solo igen med ”Bluffin” som är gjord av Medina (Sami Rekik och Ali Jammali) samt Jimmy ”Joker” Thörnfeldt och Dino Medanhodzic, en kvartett som även tävlar med ett eget bidrag i finalen. Det kan alltså bli dubbel glädje på lördag för de!

 

Låten skapades under ett låtskrivarcamp

Liamoo har tidigare berättat för oss att hans tävlingsbidrag ”Bluffin” skapades under ett låtskrivarcamp i Skåne. Det var många olika grupper som satt i olika studios och arbetade med musik och under den sista dagen spelades alla låtar upp och det var då som Liamoo föll för just ”Bluffin”.

– Sedan sista dagen har man uppspelningsdag och då får man höra alla låtar som skapats och då kom den låten och jag bara kände hur mycket den tilltalade mig och kände verkligen så här ‘jag måste få spela in den här, jag måste få göra det’. Jag kände mig så hemma i texten och soundet, sade Liamoo inför deltävling 2.

 

Och han känner ingen konkurrens till Medina utan snarare är det han själv han tävlar mot.

– Jag känner verkligen inte att jag inne för att tävla mot dem utan jag är med för att tävla mot Liamoo som gjorde Last Breatheller Hold You. Den snubben tävlar jag mot och vill slå i allt och bara bli bättre och bättre som artist och person, säger Liamoo.

 

Vad skulle du säga att ditt tävlingsbidrag handlar om?

– Min låt handlar om människor som inte vågar prata ut, som kanske mår psykiskt dåligt men istället för att prata ut om det så gräver de ner det djupare och djupare i sin kropp. Och så drar de på sig någon mask, typ en fasad, och låtsas som att det inte finns och visar inte andra människor att det finns. Så man bluffar. Det är lite en metafor att det är en dansant låt och att den är glad och man vill röra lite på sig. Den bidrar med någon god energi, men om man lyssnar och går djupare i vad låten har på insidan då märker man att det är inte riktigt samma sak. Så för mig är det en metafor för mig med ett viktigt budskap, säger han.

 

Och på frågan om vilken låt av de han har haft med i Melodifestivalen förut som han själv gillar mest är svaret enkelt: den han ska framföra i årets upplaga.

– Det är så mycket Liamoo som det kan bli. Texten och jag och soundet är jag, outfiten och hela världen vi skapar. Det känns väldigt hemma, säger Liamoo med ett leende.

 

Resan börjar om det blir Turin

I sin deltävling var det Liamoo som ropdes upp först av alla till final och sedan dess har han kunnat förbereda sig ordentligt. Bland annat har han styrt om numret lite så att det nu är fyra dansare med på scenen. Och om det skulle bli hans låt som vinner finalen så har han tidigare sagt att finalen inte är målet utan det är då resan börjar. Angående om det skulle bli en resa till Turin.

– Det skulle definitivt vara det största jag någonsin gjort. Absolut största någonsin och det är klart att man firar i så fall, men istället för att fira blir det istället mycket fokus och hårt arbete för då är resan inte slut, då köttar vi på ännu mer och hårdare och får till ett ännu snyggare nummer. Får man representera sitt land är det största man kan göra.

 

Med det sagt vill vi passa på att önska Liamoo stort lycka till i finalen i Melodifestivalen 2022. Gå gärna in och följ honom via hans officiella Facebooksida och Instagramkonto.

 


 

Kommentera