ESC 2021: Ukrainas Kateryna Pavlenko har inte fått covid19

Foto & copyright: Eurovision Radio International

EUROVISION 2021. EBU har kommit med en uppdatering kring sångerskan Kateryna Pavlenko, som representerar Ukraina som en del av gruppen Go_A, gällande hennes hälsotillstånd.

 

Vad har hänt?

Den 12:e maj skulle Ukraina ha sin andra repetition i Ahoy Rotterdam, men då kunde inte Kateryna Pavlenko delta p.g.a. att hon kände sig krasslig. I och med att årets tävling har ett strikt hälsoprotokoll fick hela bandet ta varsitt PCR-test för att se om någon av dem var positiv för covid19. Alla övriga bandmedlemmarnas tester visade negativt vilket gjorde att de kunde repetera som planerat, men då fick de göra det tillsammans med standinsångerskan Emmie van Stijn medan Kateryna vilade på hotellet. Nedan kan du se deras repetition igår (smygklippet).

En dag senare kom beskedet att Katerynas PCR-test kommit tillbaka med negativt besked vilket innebär att hon inte har covid19 och därför kan sjunga för Ukraina som planerat. I annat fall hade Ukrainas delegation fått justera om, ev. att standinsångerskan hade fått göra ett nytt försök.

 


 

Kommentera