Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Länderna som röstar i Finalen i Melodifestivalen 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2022. På lördag (12:e mars) avgörs finalen i årets Melodifestival och i vanlig ordning delar publiken makten med jurygrupper. Med några dagar kvar till sändningen har SVT gått ut med uppgifter om vilka länder som kommer att representera årets jurygrupper.

De utvalda länderna är åtta till antalet och representerar deltagarnationer i Eurovision Song Contest 2022. Det är alltså länder som Sverige ska tävla mot i Turin men de kommer nu att hjälpa Sverige att ge en hint om vilken låt som är den bästa att skicka.

 

Vilka länder har valts ut?

Följande länder röstar:

Australien

Finland

Irland

Israel

Italien

Nederländerna

Spanien

Tjeckien

 

Fakta om länderna

Av de åtta länder som röstar i finalen kommer 6 av dem också att antingen tävla eller extrarösta i den semifinal som Sverige också ska tävla i på plats i Turin. Resterande två länder tävlar eller extraröstar i den första semifinalen. Från dessa länder kan vi alltså inte räkna med att få några poäng i semifinalerna, men om Melodifestivalvinnaren skulle lyckas röstas vidare till finalen kan samtliga åtta länder rösta på Sverige i finalen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen