Vi välkomnar Tanja till Panelen

PANELEN INFORMERAR. Nu så här i sommar tänkte vi presentera en mycket rolig nyhet, för från och med nu har panelen utökats med ytterligare en medlem. Vi hälsar Tanja varmt välkommen till ESC-Panelen-familjen!

Här kommer en presentation där Tanja berättar mer om sig själv och hur intresset för Melodifestivalen och Eurovision växte fram till att bli ett av hennes stora intressen idag.

 


Hej,

Tanja här, nytillskottet i panelen med 45 år innanför paljettdräkten. Uppvuxen i Vårgårda, men bor idag strax norr om Ängelholm. Hamnade här hos esc-panelen efter kontakt med okända likasinnade på en fest. Man ska aldrig underskatta kraften av ett bananskal!

Har älskat Melodifestivalen och Eurovision Song Contest så länge jag kan minnas, men det starkaste minnet som barn var när Carola vann med ”Främling” 1983 och sedan dess har hon haft en speciell plats i mitt hjärta. Drömmen sedan dess, om att själv få chansen att vara med på ett eller annat sätt, har alltid funnits där och man ska ju aldrig säga aldrig. Det för ju med så otroligt mycket glädje!

Efter 1983 rullade åren på, VHS-en spelade in final efter final där 1989-års final från Globen var en favorit. Videon gav efter för CD-skivan och nu streamar man låtar som en sann beroende ESC-nörd vare sig det är högsäsong eller ej.

Min all time favourite i ESC-sammanhang är Zeljko Joksimovic som tävlade för Serbien & Montenegro 2004 med ”Lane Moje”. Men så har jag också en förkärlek till etnisk balkanschlager.

Mitt intresse för ESC-relaterade ämnen har bara växt genom åren och efter att ha sett flera Mello-genrep, varit i Stockholm vid ESC-finalen 2016 och Lissabon 2018 har man fått blodad tand efter mer.

Är en person med galet många intressen – måla, läsa, snickra, glo på film & serier, sjunga (sjungit hela mitt liv men mest i kör sedan 12 år tillbaka) och att umgås med man & två barn och övrig släkt.


 

Vi hälsar Tanja nu varmt välkommen till gänget!

Från och med nu är vi alltså sju skribenter som skriver för ESC-Panelen.

 

Varma sommarhälsningar från hela Panelen!

 


 

Kommentera