Våra intryck från torsdagsrepetitionerna i deltävling 2 (Melodifestivalen 2022)

MELODIFESTIVALEN 2022. Under torsdagen den 10:e februari repeterade de sju artisterna som tävlar i den andra deltävlingen för första gången på scenen i arenan. Vi i presskåren har fått se inspelade versioner av deras framträdanden och här följer bilder och våra kommentarer från dessa uppträdanden.

Samtliga fotografier är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television. Fotograf är Annika Berglund/SVT.

PS: För kännedom kommer vi även att följa de kommande repetitionstillfällena under fredagen och lördagen inför den avgörande direktsändningen.

 

 

1. Liamoo – ”Bluffin”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Den andra deltävlingen börjar med en modern radiopoplåt signerad Liamoo. Den här gången är han själv på scenen i ett blåttlila landskap där man arbetar mycket med LED-effekter på väggen. Låten är lite klubbig och ganska intim så det blir inte en partyöppning direkt. Men Liamoo gör det bra.

 

 

2. Niello & Lisa Ajax – ”Tror du att jag bryr mig”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Så har vi den ihopsatta duetten mellan Niello & Lisa Ajax som har byggt upp två olika rum på scenen med Niello och två danskillar och Lisa och två danstjejer som först sjunger själva i rummen och sedan till varandra. Musikaliskt blir det en blandning av bägges genrer dvs. en mix av hiphop och pop. Låten kommer oavsett att gå varm i radio!

 

 

3. Samira Manners – ”I Want To Be Loved”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Likt föregående deltävling blir det ett litet avbrott i det upptempo-aktiga i deltävlingen när det är dags för låt nummer 3. Här är det debuterande Samira Manners som gör entré med en väldigt avskalad ballad. Känslan är lite som när Marie Lindberg gjorde entré i Melodifestivalen 2007 med skillnaden att Samira har med sig ett band på scenen. Här har man också fått till en snygg ljussättning med lampor i bakgrunden som lyser upp scenen.

 

 

4. Alvaro Estrella – “Suave”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Alvaro Estrella är tillbaka för ett tredje år i rad och här har man hämtat lite inspiration från ”She Got Me” som tävlade för Schweiz i Eurovision 2019 (inte plagiat av låten utan inspiration för scennumret). Det är i alla fall Alvaro på scenen tillsammans med fyra dansare klädd i rött. Det blir mycket dans, energi och sång. Ett glädjepiller mitt i deltävlingen!

 

 

5. Browsing Collection – “Face In The Crowd”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Så får vi årets första rocklåt i startfältet med hårdrocksgruppen Browsing Collection. Det är fyra tjejer på scenen som verkligen ger allt ös på scenen och mer därtill. Här kommer ingen att sitta still på lördag!

 

 

6. John Lundvik – ”Änglavakt”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: John Lundvik är tillbaka efter segern 2019 och sjunger den här gången en vacker avskalad ballad på svenska. I likhet med hans första Melodifestivalbidrag ”My Turn” är han själv på scenen. Numret är enkelt och det kan vara bra.

 

 

7. Tone Sekelius – “My Way”

Foto & copyright: Annika Berglund/SVT
Samtliga bilder är hämtade från media.melodifestivalen.se som ägs av Sveriges Television.
Bilderna är fristående, ej montage
.

Kommentar: Deltävling 2 avslutas med ett partynummer med Tone Sekelius som börjar i en rockformat klänning som sedan kastas av och så får hon på sig en annan klänning. På scenen har Tone med sig tre som spelar instrument och två dansare. Bakgrunden går i lila LED-gardiner.

 


 

Kommentera