Jerevan värdstad för Junior Eurovision 2022

JUNIOR EUROVISION. Nu är det officiellt bekräftat att den armeniska huvudstaden Jerevan kommer att stå värd för Junior Eurovisions 20-årsjubileum i december.

 

Vad har hänt?

Ifjol var det som bekant den armeniske sångerskan Maléna med låten ”Qami Qami” som tog hem segern i Junior Eurovision 2021. Bara en kort tid därefter blev det bekräftat att Armeniens nationella TV-bolag ARMTV hade valt att ta på sig uppdraget gällande värdskapet, och nu ytterligare fyra månader efter finalens avgörande har besked om att finalen ska hållas i den armeniska huvudstaden Jerevan dykt upp. Det officiella tävlingsdatumet är satt till söndagen den 11:e december och tävlingsplatsen blir Karen Demirtjan-komplexet, vilken även användes i JESC 2011 då Armenien senast stod värd för tävlingen.

 

Deltagarlista kommer senare under året

Det finns ännu ingen officiell deltagarlista, däremot har åtta länder inklusive Armenien själva hittills bekräftat sitt deltagande. Samtliga dessa länder deltog i fjolårets upplaga. Exakt när deltagarlistan förväntas dyka upp är inte känt men de senaste åren har den blivit klar någon gång under sensommaren eller början av hösten.

SVT har ännu inte uttalat sig officiellt i frågan om en eventuell comeback för Sverige. Om någon sådan skulle ske kommer vi såklart att skriva om det.

 

Junior Eurovision firar 20-årsjubileum

Som tidigare nämnt blir årets upplaga av Junior Eurovision den 20:e i ordningen sedan den första upplagan som ägde rum i Köpenhamn i Danmark den 15:e november 2003. Sedan dess har tävlingen årligen flyttats runt i Europa i sammanlagt 13 länder: Armenien, Belarus, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Frankrike, Georgien, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Rumänien och Ukraina. Förmodligen kommer jubileumsåret att uppmärksammas på något sätt men exakt hur får vi återkomma till i slutet av året då årets upplaga äger rum.

 


 

Kommentera