Finalen i P4 Nästa 2020 hålls i Västerås

P4 NÄSTA 2020. Efter fyra år med P4 Nästa-finaler i Linköping blir det nu Västerås som får ta hand om 2020 års final. Det har Sveriges radio nu bekräftat.

Den 12:e september avgörs finalen i 2020 års P4 Nästa, där en lycklig artist bland 25 kandidater kommer att få sitt tävlingsbidrag spelat i P4 och testas in på Svensktoppen senare i höst. Fram till nu i mitten av augusti har det varit något oklart om var själva finalen ska äga rum, men den 17:e augusti släppte SR P4 beskedet att det blir Västerås konserthus i Västerås som får ta hand om finalen. Programledare för finalen blir duon Titti Schultz och Josefin Johansson, som även var programledare för fjolårets (2019 års) final.

I finalen tävlar ett antal av de 25 bidrag som vann sommarens lokala finaler i P4-distrikten. Vilka finalisterna blir avslöjas i SR P4 den 23:e augusti med start kl. 13:33 CEST.

 

Ingen publik på plats

Finalen blir den första utan att ha någon publik på plats. Anledningen stavas coronapandemin och de restriktioner som finns för att minska smittspridningen. Även om det blir publikfritt kommer den att sändas ut i radio både på sverigesradio.se, i SR P4 och i sociala medier den 12:e september mellan kl. 19:03-21:00 CEST.

 

Bonuserbjudandet

En av finalisterna som väljs ut kommer att få ett bonuserbjudande av SVT att tävla i Melodifestivalen 2021. Det blir nionde året som SVT erbjuder en sådan plats och i vanlig ordning är det bara artisten/musikgruppen som får erbjudandet. Artisten/musikgruppen får sedan använda hösten till att ta fram ett nytt bidrag till sin medverkan i Melodifestivalen 2021.

Notera att bonuserbjudandet kan gå till vilken finalist som helst.

 

Fakta: Vilka bidrag kan ta sig till final?


Under våren och sommaren hölls lokala finaler i de olika P4-distrikten runt om i Sverige där alla utsåg en vinnare på ett eller annat sätt. Det är bland dessa låtar som riksjuryn väljer ut finalstartfältet:

 


 

Kommentera