Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Tjeckien bekräftar deltagande i Eurovision 2022

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det tjeckiska TV-bolaget Česká televize (ČT) har bekräftat Tjeckiens deltagande i Eurovision 2022 och kommer även att öppna upp en antagning för intresserade artister och låtskrivare att skicka in tävlingsbidrag.

Exakt vilken slags uttagning som väntar är inte känt och själva bidragsantagningen öppnar inte förrän tidigast den 17:e september, även om den avslutas redan den 30:e september. Däremot önskar ČT att de som är intresserade att skicka in låtar ska hinna förbereda dessa fram till då antagningen öppnar.

 

Regler för antagningen

Förutom att tävlingsbidrag, låtskrivare och artist behöver uppfylla EBU:s tävlingsregler, däribland att låten ska vara nyskriven och icke-utgiven (absolut inte publicerad före den 1:a september 2021), finns krav på att minst en huvudsångare per låt ska vara tjeckisk medborgare eller inneha tjeckiskt medborgarskap.I övrigt finns inga krav på låtens genre eller musikstil.

För kännedom har ČT lagt in en regel som säger att i det fallet om Tjeckien inte skulle delta i Eurovision 2022 kommer tävlingsförfarandet att utse landets artist och tävlingsbidrag att avbrytas.

 

Tjeckien i Eurovision 2021

Efter flera år med positiva finalavancemang för Tjeckien i Eurovisionen blev det tvärstopp för landet i den senaste upplagan. Artisten Benny Cristo tävlade den gången med sin “Omaga” men det blev bara en 15:e plats med 23 poäng i sin semifinal, varav samtliga poäng kom från juryrösterna. Så här såg det framträdandet ut:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Melodifestivalen 2022

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen