Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Officiellt: Fem nederländska städer ansöker om att bli värdstad för Eurovision 2020

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: 3093594/pixabay.com

EUROVISION 2020. Vid lunchtid onsdagen den 10:e juli 2019 gick ansökningstiden ut för nederländska städer att ansöka om att bli värdstad för Eurovision 2020. Alla intresserade städer överlämnade då sina bud till produktionen på plats i Hilversum, som nu ska utvärdera vilken stad som är bäst lämpad att få jobbet!

 

Vilka städer har ansökt

Officiellt från 10:e juli 2019 är det dessa städer (med tilltänkt arena) som har ansökt:

  • Arnhem (GelreDome)
  • Den Bosch* (Brabanthallen)
  • Maastricht (MECC Maastricht)
  • Rotterdam (Ahoy Rotterdam)
  • Utrecht (Jaarbeurs)

 

Samma dag som ansökningstiden gick ut skickade varje stad en delegation till Hilversum i Nederländerna som fick överlämna buden till produktionen för tävlingen (TV-bolagen NPO, NOS och AVROTROS). Den enda stad som inte gjorde detta var Utrecht som istället skickade sitt bud med en kurir.

* På nederländska heter staden ’s-Hertogenbosch.

 

Fler städer som ansökte, men som valde att inte gå vidare med sina bud

Under den preliminära ansökningstiden i juni ansökte ytterligare fyra städer om att stå värd, men dessa städer valde sedan att dra tillbaka sina bud. Anledningarna till tillbakadraget berodde på att de inte skulle kunna uppfylla alla krav produktionen ställt.. Dessa städer var var Leeuwarden-Friesland, Haag, Breda och Amsterdam.

 

Vad händer nu?

Nu kommer produktionen gå igenom alla ansökningar och se vilka bud som matchar de krav som EBU ställer. Däribland krav på en lagom stor arena som kan ha ett närliggande presscenter och tillräckligt stort backstageområde, samt att staden ska kunna klara av kostnaderna för ett arrangemang och ha tillräcklig kapacitet gällande hotellrum och transporter. Detta bland många andra saker som ställs för att säkerställa ett bra arrangemang.

Preliminärt kommer värdstaden att utses i augusti, men det kan bli tidigare som senare. Något exakt datum finns ännu inte.

Det finns i skrivande stund heller inga uppgifter på hur många städer som går till den officiella slutomröstningen. Fortsättning följer med andra ord!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen