Officiellt: Fem nederländska städer ansöker om att bli värdstad för Eurovision 2020

Foto & copyright: 3093594/pixabay.com

EUROVISION 2020. Vid lunchtid onsdagen den 10:e juli 2019 gick ansökningstiden ut för nederländska städer att ansöka om att bli värdstad för Eurovision 2020. Alla intresserade städer överlämnade då sina bud till produktionen på plats i Hilversum, som nu ska utvärdera vilken stad som är bäst lämpad att få jobbet!

 

Vilka städer har ansökt

Officiellt från 10:e juli 2019 är det dessa städer (med tilltänkt arena) som har ansökt:

  • Arnhem (GelreDome)
  • Den Bosch* (Brabanthallen)
  • Maastricht (MECC Maastricht)
  • Rotterdam (Ahoy Rotterdam)
  • Utrecht (Jaarbeurs)

 

Samma dag som ansökningstiden gick ut skickade varje stad en delegation till Hilversum i Nederländerna som fick överlämna buden till produktionen för tävlingen (TV-bolagen NPO, NOS och AVROTROS). Den enda stad som inte gjorde detta var Utrecht som istället skickade sitt bud med en kurir.

* På nederländska heter staden ’s-Hertogenbosch.

 

Fler städer som ansökte, men som valde att inte gå vidare med sina bud

Under den preliminära ansökningstiden i juni ansökte ytterligare fyra städer om att stå värd, men dessa städer valde sedan att dra tillbaka sina bud. Anledningarna till tillbakadraget berodde på att de inte skulle kunna uppfylla alla krav produktionen ställt.. Dessa städer var var Leeuwarden-Friesland, Haag, Breda och Amsterdam.

 

Vad händer nu?

Nu kommer produktionen gå igenom alla ansökningar och se vilka bud som matchar de krav som EBU ställer. Däribland krav på en lagom stor arena som kan ha ett närliggande presscenter och tillräckligt stort backstageområde, samt att staden ska kunna klara av kostnaderna för ett arrangemang och ha tillräcklig kapacitet gällande hotellrum och transporter. Detta bland många andra saker som ställs för att säkerställa ett bra arrangemang.

Preliminärt kommer värdstaden att utses i augusti, men det kan bli tidigare som senare. Något exakt datum finns ännu inte.

Det finns i skrivande stund heller inga uppgifter på hur många städer som går till den officiella slutomröstningen. Fortsättning följer med andra ord!

 


 

Kommentera