Inför Eurovision 2019: Sammanfattning semi 2

INFÖR EUROVISION 2019. Under tre veckors tid har ni kunnat ta del av fakta och våra åsikter om årets tävlingsländer och deras bidrag inför Eurovision 2019 i Tel Aviv. Sedan tidigare var alla delar gällande länderna i semifinal 1 samt de tre extraröstande ländernas delar publicerade och nu har resterande länder för semi 2 och deras extraröstande länder offentliggjorts.

Eftersom att alla dessa delar nu är publicerade kommer här en sammanfattning med länkar till respektive artikel. Inom kort kommer ni även få reda på totaluppställningar för betygen gällande våra åsikter om låtarna!

 

Semifinal 2 (16:e maj)

 1. Armenien: Srbuk – Walking Out
 2. Irland: Sarah McTernan – 22
 3. Moldavien: Anna Odobescu – Stay
 4. Schweiz: Luca Hänni – She Got Me
 5. Lettland: Carousel – That Night
 6. Rumänien: Ester Peony – On A Sunday
 7. Danmark: Leonora – Love is Forever
 8. Sverige: John Lundvik – Too Late For Love
 9. Österrike: Pænda – Limits
 10. Kroatien: Roko Blažević – The Dream
 11. Malta: Michaela Pace – Chameleon
 12. LitauenJurij Veklenko – Run With The Lions
 13. Ryssland: Sergey Lazarev – Scream
 14. Albanien: Jonida Maliqi – Ktheju tokës
 15. Norge: KEiiNO – Spirit in the Sky
 16. Nederländerna: Duncan Laurence – Arcade
 17. Nordmakedonien: Tamara Todevska – Proud
 18. Azerbajdzjan: Chingiz – Truth

 

Extraröstande länder* i semi 2

 

* De extraröstande länderna är direktkvalificerade tack vare att de antingen betalar mest pengar till EBU (“Big Five”-länderna Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland) eller är värdland, som i år är Israel. I januari bestämdes det genom lottning vilka länder som ska extrarösta i respektive semifinal (det är tre länder per semifinal), och resultatet blev att Italien, Storbritannien och Tyskland kommer att sända och rösta i denna semifinal.

Notering: I semifinalerna röstar de extraröstande länderna på samma sätt som semifinalländerna gör, men de tävlar alltså inte. Därför har dessa länder möjlighet att ranka alla bidrag i en semifinal, vilket inte är möjligt för ett tävlingsland (eftersom man inte får rösta på sig själv).

 

Sammanfattning i videoform

Vill du även höra alla låtar i semifinal 2 i en snabbversion kommer här ett officiellt recap:

 


 

Kommentera