Dags för Sthlm Pride 2020

PANELEN TIPSAR. På grund av coronapandemin har de flesta sommarevenemang i år antingen ställts in eller ändrat form. Sveriges största pridefest Stockholm Pride har valt det senare och håller i år i en digital festival. Vi berättar mer om vad som står på schemat mellan den 31:a juli och 2:a augusti!

I vanliga fall brukar Stockholm Pride hålla till på en mängd olika platser runt om i Stockholm med huvudpunkt kring sitt festivalområde, för att sedan avsluta alltihopa med en stor parad på Stockholms gator. Men med anledning av coronapandemin har arrangörerna fått göra om det hela från en analog till digital festival. Det mesta blir därför sig likt även om en majoritet av händelserna i år sker online.

 

Var äger Stockholm Pride rum?


Stockholm Prides programblad för 2020 är fördelade på ett antal föreläsningar, musikuppträdanden och mycket mer som främst hålls online via digitala streams. Några events hålls dock analogt. Ett sådant evenemang är en tipspromenad där du kan tävla om biljetter till Stockholm Winter Pride. De kategorier som finns att ta del av i programmet är Pride City, Pride Ung, Kinkykvarteret samt Pride House Stream och Pride Stage Stream.

Enligt det officiella programmet går startskottet för Stockholm Pride 2020 fredagen den 31:a juli kl. 19:30 då öppningsceremonin äger rum (via Pride House Stream). Sedan håller evenemanget igång fram till söndag den 2:a augusti. Däremot smygstartades allting redan i torsdags (23:e juli).

 

Några av höjdpunkterna på schemat


Schlagerkvällen

Varje Stockholm Pride innehåller en schlagerkväll och så även årets upplaga, även om den kommer att onlinestreamas via Pride Stage Stream istället för att ha publik framför scenen. Sändningen äger rum fredagen den 31:a juli med start kl. 20:00 CEST, och de artister som kommer att uppträda är Babsan, Lina Hedlund, Linda Bengtzing, Magnus Carlsson, Mariette och Saraha. Med reservation för ev. förändringar och tillägg till denna artistuppställning.

 

Digitala prideparaden

Den årliga prideparaden som vanligtvis lockar tusentals personer, både i tåget och längs med kortegevägen i Stockholm, har i år på grund av det rådande coronapandemiläget ändrat form. Istället för ett pridetåg som går längs med Stockholms gator kommer det att bli en två timmars livesändning på Pride Stage Stream under ledning av Robert Fux och Petrina Solange. Sändningen innehåller både underhållning och minnen från förr, och det är även utlovat att det blir en och annan överraskning.

Det blir alltså en digital fest som kommer att kunna följas på Stockholm Prides hemsida, Facebook och Instagram lördagen den 1:a augusti mellan kl. 12:00-14:00 CEST.

 


 

Kommentera