Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision 2020: Maltas X Factor närmar sig live-avgöranden

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Sedan i oktober har Maltas nationella TV-bolag PBS haft igång sin andra säsong av X Factor, uttagningen som ska utse Maltas representant till Eurovision 2020. Nu i januari övergår tävlingen från auditions och andra gallringar till livemoment.

 

Vad har hänt?

I oktober 2019 bekräftade PBS att man för ett andra år kommer att använda sig av uttagningen X Factor Malta som nationell artistuttagning för Malta till Eurovision i Rotterdam. Ifjol, 2019, lyckades man väl i Eurovision då sångerskan Michaela tog Malta till en efterlängtad Eurovision-final med låten Chameleon, något landet inte upplevt sedan Ira Loscos Walk On Water i Stockholm 2016.

Sedan detta blev officiellt har veckovisa X Factor-avsnitt släppts varje söndag där tävlande har gått igenom en mängd olika kvalfaser innan man till sist har utsett ett finalstartfält. Den 29:e december hölls ännu ett kvalprogram där totalt 12 tävlande hade utsetts fördelat på tre kandidater i de fyra kategorierna ”The overs”, grupper, tjejer och killar. Om ytterligare tävlande tillkommer är dock okänt.

 

När avgörs säsongen?

Söndagen den 12:e januari 2020 övergår säsongen till att avgöras i direktsändningar. Den söndagen och sedan tre veckor framåt (19:e och 26:e januari samt 2:a februari) kommer PBS att hålla i live-shower för att successivt minska ned startfältet ytterligare. Exakt hur det kommer att gå till är inte känt, utan datumen har endast bekräftas via den biljettsida som finns tillgänglig just nu. Där går att boka biljetter för alla shower utom finalen.

När de fyra live-showerna är över väntar ytterligare en vecka då finalen ska avgöras och Maltas Eurovision-representant till Eurovision 2020 utses. Finalen hålls den 8:e februari, varpå sedan tävlingsbidraget utses. Men vad vi har kunnat hitta blir det sistnämnda endast en internvald historia, precis som det var för Michaela 2019.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen