Nadir Rustamli representerar Azerbajdzjan i Eurovision 2022

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Enligt uppgifter har det azerbajdzjanska TV-bolaget İTV (İctimai Televiziya) internt valt ut artisten Nadir Rustamli som sin representant till Eurovision Song Contest 2022.

 

Vem är Nadir Rustamli?

Nadir Rustamli, född 8:e juli 1999, är en azerbajdzjansk artist som publikt slog igenom då han ifjol (2021) deltog och vann Azerbajdzjans version av The Voice. Innan dess har han sysslat mycket med musiken, bland annat studerade han sång och piano i sju år och han har även deltagit i en del andra talangtävlingar, däribland Youthvision International Song Contest 2019 där han kom på andra plats.

I maj 2022 kommer Nadir att få representera Azerbajdzjan i Eurovision Song Contest, vilket gör honom till landets 14:e representant genom tiderna. Tävlingsbidraget blir dock klart först i mars, dvs. i slutet av årets uttagningssäsong. Något mer exakt släppdatum än det har ännu inte meddelats.

Tills vi vet vilket bidrag han får med sig till Turin bjuder vi på följande klipp från hans medverkan i The Voice:

 

Så gjordes valet

Den näst sista dagen av år 2021 öppnade İTV en antagning för intresserade låtskrivare att skicka in tävlingsbidrag vilken sedan hölls öppen fram till den 31:a januari i år. De enda krav som fanns då var att bidragen skulle uppfylla EBU:s regelverk. Sammanlagt inkom över 300 förslag på låtar och därefter har valet av såväl artist som tävlingsbidrag gjorts internt.

 


 

Kommentera