Eurovision 2019: Presskonferens med vinnarna i semifinal 2 (samt resultat av lottningen)


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

EUROVISION 2019 – SEMI 2. Direkt efter att den andra semifinalen av Eurovision 2019 var avslutad hölls en presskonferens med de tio vinnarna. Varje land har även fått lotta sin starthalva till lördagens final och dessa redovisar vi här.

 

Vad hände?

De tio länder som röstades vidare till finalen den 18:e maj fick ta med sig två-tre delegater var som fick sitta vid pressbordet och svara på journalisternas frågor. Därefter fick var och en dra lott ur en urna för att bestämma vilken starthalva de ska ha i finalen. Lottningen genomförs med alla länder för att tävlingsproducenterna sedan ska kunna sätta en startordning i finalen.

Fram till denna lottning hade värdlandet Israel fått sitt startnummer bestämt, “Big Five”-länderna hade lottat sina halvor och vinnarna i semi 1 hade också lottat sina halvor. Så här blev resultatet för semi 2-finalisterna:

 

Första halvan (startnr 1-13)

  • Albanien
  • Danmark
  • Malta
  • Nederländerna
  • Nordmakedonien
  • Ryssland
  • Sverige

 

Sedan tidigare har även Cypern, Grekland, San Marino, Slovenien, Tjeckien och Tyskland blivit lottade hit.

 

Andra halvan (startnr 14-26)

  • Azerbajdzjan
  • Norge
  • Schweiz

 

Sedan tidigare har även Australien, Estland, Frankrike, Island, Italien, Serbien, Spanien, Storbritannien och Vitryssland blivit lottade hit. Israel tävlar också i denna halva på det tidigare lottade startnummer 14.

 

 

Mer info

Nu under natten mot den 17:e maj kommer tävlingsproducenterna att samlas och sätta startordningen för finalen. De måste utgå från vilka länder som lottats in i respektive halva och de får ej heller byta plats på Israels startnummer. I övrigt har de rätt att placera länderna i vilken ordning de vill. Innan ordningen publiceras kommer den att behöva godkännas av EBU:s Eurovisionchef Jon Ola Sand samt referensgruppens ordförande Dr Frank-Dieter Freiling.

 

Om du missade presskonferensen så går den att se igen via klippet här nedan:

 

Kommentera gärna vad du tycker om resultatet av indelningen som blivit!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen