Resultat avgjorda uttagningar vecka 6, 2021

RESULTAT UTTAGNINGAR. I denna artikel sammanställer vi resultatet för de uttagningar som pågick under föregående vecka. Denna gång handlar det om Melodifestivalens andra deltävling, Norges femte heat och Kroatiens final.

 

Sverige: Melodifestivalen – deltävling 2

I den andra deltävlingen i Melodifestivalen i lördags blev det Anton Ewald och Dotter (på bilden) som fick flest röster och som därmed gick direkt till finalen, medan radarparet Eva Rydberg & Ewa Roos samt Frida Green fick en Andra chans. Totalt sett röstade 581 410 personer och Radiohjälpens nummer i sändningen fick in 577 180 kronor.

 

Enskilda resultat

Nu presenterar vi resultatet för den andra deltävlingen:

 

Till final (utan inbördes ordning)*

1. Dotter – “Little Tot”

1. Anton Ewald – “New Religion”

 

Till Andra chansen (utan inbördes ordning)*

3. Eva Rydberg & Ewa Roos – “Rena rama ding dong”

3. Frida Green – “The Silence”

 

Utslagna

5. Patrik Jean – “Tears Run Dry”

6. WAHL feat. SAMI – “90-talet”

7. Julia Alfrida – “Rich”

 

* SVT avslöjar alla poäng och placeringar för de kvalificerade bidragen först efter att finalen är avgjord. Detta för att inte påverka resultatet till de kommande avgörande programmen.

 

norway_smallNorge: Norsk MGP – heat 5

I lördagens femte (och sista) heat i Norges Norsk MGP 2021 fick tittarna utse ytterligare en finalist, vilket var den näst sista som tillsattes. Nu återstår bara wildcardomröstningen som sker idag måndag (läs: 15:e februari).

Notera att duellfördelningen liksom startordningen för de två grundduellerna avgjordes i programmets början. Därefter fick tittarna ett par minuters möjlighet i varje duell för att rösta på sina favoriter. Det gick bara att rösta i aktuell duell. Vinnarna i respektive duell är markerade i fetstil.

 

Duell 1 (i startordning)

 1. TuVeia – Bli med meg på gar’n
 2. RIVER – Coming Home

 

Duell 2 (i startordning)

 1. Ane.Fin – Walking In My Sleep
 2. IMERIKA – I Can’t Escape

 

Avgörande duellen (i startordning)

 1. RIVER – Coming Home
 2. IMERIKA – I Can’t Escape

 

Det här resultatet innebär således att IMERIKA med bidraget “I Can’t Escape” skickas vidare till finalprogrammet den 20:e februari* medan Ane.Fin, RIVER och TuVeia får en än gång ta tittarnas hjälp, denna gång för att försöka bli framröstade som finalens wildcard. Omröstningen som innehåller 15 bidrag inleds i samband med den TV-sändning som sker på måndag (den 15:e februari).

* Utöver heatets vinnare är sedan tidigare tio bidrag redan klara att tävla i finalen, varav 6 av dem är är s.k. direktkvalificerade bidrag. Läs mer om dem i denna artikel. Bland de direktkvalificerade var det den här gången Rein Alexander med sitt finalbidrag Eyes Wide Open som gästade programmet.

Om du missade sändningen går det att se i sin helhet via denna länk.

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare? Kommentera gärna!

 

Kroatien: Dora – Final!

Det blir sångerskan Albina med bidraget “Tick-tock” som kommer att få representera Kroatien i Eurovision 2021. Det stod klart i finalen i den nationella uttagningen Dora 2021 som avgjordes i lördags kväll. Så här såg det ut när vinnaren framförde vinnarlåten i sändningen:

 

Så var finalen

Finalen hölls i en TV-studio i staden Opatija där de 14 bidragen som valdes ut till tävlan ställdes mot varandra och sedan fick publiken och juryn rösta fram en vinnare. Inför finalen hade vissa regler justerats, exempelvis förbjöds levande körsång och varje bidrags scenframträdande fick bestå av maximalt fem personer. HRT hade också lyft sin språkbarriär och tillät nu att bidragen kunde framföras på alla europeiska språk.

En annan regel som hade justerats var hur poängen skulle delas ut, då HRT nu anammade Melodifestivalens finalkostym. Det innebar att det fanns åtta jurygrupper som vardera delade ut poängen 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 och 12, som totalt blev 464 poäng. Även tittarna fick dela ut samma summa men då fördelat procentuellt utifrån hur många röster varje bidrag fått.

 

Skillnad i jury- och tittarpoängen

Efter att juryn hade delat ut sina poäng ledde Albnias “Tick-Tock” på 78 poäng, tätt följd av Bernarda Brunovićs “Colors”  som hade 77 poäng, dvs. det skilde bara en ynka poäng mellan dessa bidrag. Juryns trea var Nina Kraljićs “Rijeka” som låg nio poäng efter Bernada. Tittarna däremot gillade inte alls “Colors” utan hade den först på 10:e plats. Istället hade de Albina som etta, Nina som tvåa och Cambi med “Zaljubljen” som trea.

Totalt sett gjorde detta att Albina vann på 198 poäng, Nina blev tvåa på 145 poäng och Mia Negovetić med “She’s like a dream” blev trea (Mia blev fyra och femma i jury/tittarrankingen).

Inget bidrag slutade på noll poäng i varken jury- eller tittarröstningen.

 

Hela resultatet

Till sist, så här placerade sig bidragen i finalen:

 1. Albina – “Tick-tock (198p)
 2. Nina Kraljić – ”Rijeka (145p)
 3. Mia Negovetić – “She’s like a dream (119p)
 4. Cambi – “Zaljubljen (118p)
 5. Filip Rudan – ”Blind (118p)
 6. ToMa – “Ocean of love (103p)
 7. Bernarda – ”Colors (99p)
 8. Tony Cetinski & Kiki Rahimovski – “Zapjevaj, Sloboda Je! (77p)
 9. Ella Orešković – “Come this way (52p)
 10. Eric – ”Reci Mi (45p)
 11. Ashley Colburn & Bojan Jambrošić – “Share the love (43p)
 12. Beta Sudar – ”Ma Zamisli (16p)
 13. Brigita Vuco – “Noci Pijane (15p)
 14. Sandi Cenov – ”Kriv (12p)

 


 

Kommentera