Eurovision 2017: Presskonferens & finallottning efter första semifinalen


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Tio glada vinnare från den första semifinalen. Foto: EBU

EUROVISION 2017 – SEMI 1. Direkt efter att första semifinalen av Eurovision 2017 var avslutad hölls en presskonferens med de tio vinnarna. Varje land har nu fått lotta sina starthalvor och Sverige lottades till andra halvan.

Alla 10 finalistländer från semin hade med sig två representanter på scenen som fick besvara journalisternas frågor. Därefter användes lottningsmetoden för att välja starthalvor i finalen. Innan lottningen har endast de direktkvalificerade länderna fått lotta starthalvor och det enda land som har en fast startposition i finalen är Ukrainas musikgrupp O.Torvald som går ut som nummer 22 av 26 på lördag.

Läs gärna mer om finalresultatet i denna artikel.

 

Resultatet av lottningen

Nedan presenteras hur länderna placerade sig inom halvorna i finalen.

 

Länder i första halvan (kommer att få en startposition mellan 1-13)

  • Armenien
  • Azerbajdzjan
  • Moldavien
  • Polen
  • Portugal

 

Sedan tidigare har Italien lottats till denna halva (av de direktkvalificerade länderna).

 

Länder i andra halvan (kommer att få en startposition mellan 14-21 eller 23-26)

  • Australien
  • Belgien
  • Cypern
  • Grekland
  • Sverige

 

Sedan tidigare har Frankrike, Spanien, Storbritannien och Tyskland lottats till denna halva (av de direktkvalificerade länderna). Som tidigare nämnt har Ukraina fått tilldelat startnummer 22 och detta har också skett genom lottning.

Det ska noteras att efter denna lottning finns det sju platser kvar i första halvan och endast tre platser kvar i andra halvan. Vilka som får respektive plats avgörs nu på torsdag.

 

Missade du presskonferensen går den att se i repris i klippet nedan:

 

Kommentera gärna vad du tycker om halvindelningen så här långt!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Eurovision 2019

Inför Finalen

Panelens topplista

Repetitionsbloggen

Nyheter


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen