ESC Radio – Topp 250 Nyårsafton 2017

top250

FANSENS ÅRLIGA OMRÖSTNING. På nyårsaftonen 2017 presenterades fansens topp 250-lista på ESCRadio.com, en lista där fansen fått rösta fram sina 250 topplåtar från Eurovisionens begynnelse till idag. Sveriges Loreen med låten ”Euphoria” (Eurovisionvinnare 2012) är fortsatt fansens vinnare, vilket gör att den har legat på förstaplatsen nu i totalt 6 år. Tre av låtarna som tävlade 2017 har lyckats ta sig in på årets topp 10.

 

Topp 10

2017 års tiotopp ser ut som följer (inom parentes står placering vid nyårsafton 2016):

 

Bidragen på plats 11-250 hittar du här.

 

Bidragen som lämnar topp 10 är:

 

Kommentar

Efter 2017 års lista är det just nu tre Eurovisionvinnare som ligger på topp 3: Loreens ”Euphoria” ligger på förstaplatsen (för sjätte året i rad), tätt följd av 2017 års vinnare Salvador Sobral och 2016 års vinnare Jamala. Italienska Il Volo är fortsatt favoriter, men 2015 års vinnare Måns Zelmerlöw har faktiskt gått upp en placering medan Il Volo tappat andraplatsen till fjärdeplatsen. Belgiska representanten Loïc Nottet har också fått en liten framgång från 13:e till 10:e plats. Fyra bidrag som låg på topplistans topp 10 ifjol har åkt ut och hamnat på plats 11-17. Utöver det är det bara småjusteringar i toppen.

När det gäller bidrag som tävlat 2017 är det drygt hälften, 23 av 42 bidrag, som lyckats ta sig in på listan. Men förutom Salvador Sobral är det bara Blanche från Belgien och Francesco Gabbani från Italien som lyckats komma upp på topp 10. Därefter följer finaltvåan Kristian Kostov med Beautiful Mess på topplistans 27:e plats.

Ifjol hamnade den svenska representanten Frans med låten If I Were Sorry på 50:e plats, denna gång tappar han till 144:e plats. 2017 års svenska representant Robin Bengtsson med sin låt I Can’t Go On hamnar på 98:e plats på topplistan.

Intressant att notera att ABBA med ”Waterloo” från 1974 fortsatt intar en hög position på topplistan, denna gång hamnar de på 19:e plats.

 

Men nu ger vi allt fokus till Loreens framträdande från Eurovision 2012, en låt som alltså fansen fortfarande diggar hårt.

 

Kommentera gärna om det är bidrag du saknar i topplistan!

 


 

Kommentera