Lär känna Marcus & Martinus inför Finalen i Melodifestivalen 2023

Foto: ESC-Panelen

MELODIFESTIVALEN 2023. På lördag (11:e mars) väljs Sveriges representant till Eurovision Song Contest 2023 ut via Melodifestivalens final och inför det presenterar vi finalisterna. En av de låtar som enligt oddsen utmanar om segern är tvillingarna Marcus & Martinus med bidraget ”Air”.

 

Den idag 21-åriga norska tvillingduon Marcus & Martinus (Marcus och Martinus Gunnarsen från Trofors i Norge, födda 21 februari 2002) har varit mycket populära sedan de slog igenom som tioåringar i Norsk MGP junior. Sedan dess har de haft hits efter hits, sålt ut turnéer över hela Europa och uppträtt i en rad olika sammanhang. Deras största hits är låten Elektrisk men de har såklart också andra hits på sina CV:n.

Ifjol tävlade och vann de svenska Masked Singers och sedan dess har de sin bas i Sverige både när det gäller skivbolag och PR-byrå och därför var det mer rätt för de att ställa upp i svenska Melodifestivalen istället för den norska Melodi Grand Prix vilket de nu också gjorde – med den succé som också följde!

 

Ville få med sig den rätta låten till tävlingen

Bidraget som de tävlar med här heter ”Air” som de har skapat tillsammans med Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Joy Deb och Linnea Deb, som de har jobbat med förut. I en tidigare intervju med oss berättar de att de träffade låtskrivarna och förklarade att de hade fått grönt ljus på att få medverka i Melodifestivalen och att de ville ha med sig den rätta låten. De satt och jobbade ett tag med att sammanställa olika idéer och fick sedan ihop låten som du kan se i klippet nedan:

 

Vill gärna representera Sverige i Eurovision

Om Marcus & Martinus skulle vinna Melodifestivalfinalen på lördag blir de inte de första norska artisterna som representerar Sverige i Eurovision, vi har ju t.ex. sett Elisabeth ”Bettan” Andreassen förut även om det var många år sedan. De tror heller inte på att det blir problem på hemmaplan om de skulle vinna i Sverige.

– Det kommer nog gå fint. Vi hoppas bara att norska folket vill vara stolta. Kanske kommer någon bli arg för att vi var med där men vi hoppas att de förstår att det var rätt för vår karriär och så hoppas vi att vi möts med en kram när vi kommer tillbaka, sa de i vår tidigare intervju som du kan se i sin helhet här:

 


 

Kommentera