Senhit framför bidraget ”Adrenalina” för San Marino i Eurovision 2021

Foto & copyright: Fabrizio Cestari
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2021. San Marinos artist Senhit har nu släppt sitt officiella tävlingsbidrag till Eurovision 2021.

Årets låt togs fram via ett internval istället för att låta publiken välja mellan en eller flera låtar (som det var inför 2020). Bidraget som har tagits fram heter ”Adrenalina” och den officiella musikvideon är nu släppt. Se den här nedan:

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Samtidigt i maj ifjol då Eurovision 2020 skulle ha pågått för fullt kunde det sanmarinska TV-bolaget SMRTV bekräfta att de för ett andra år kontrakterat sångerskan Senhit som sin representant till Eurovision 2021. Sedan dess har sångerskan varit ute på en digital resa som en slags uppladdning inför ett nytt äventyr i Rotterdam, och i början av februari meddelades det att en låt hade valts ut. Däremot dröjde det till den 8 mars som SMRTV gick ut med låtens namn och musikvideo. Initialt var det sagt att den presentationen skulle ske den 23:e februari, men dagen före kom beskedet att presentationen behövde flyttas fram två veckor och därför släpptes låten istället den 8:e mars.

Tävlingsbidraget är gjord av Chanel Tukia, Dillard Tramar, Jimmy Thörnfeldt, Joy Deb, Kenny Silverdique, Linnea Deb, Malou Linn Eloise Ruotsalainen, Senhit Zadik Zadik, Suzi Pancenkov och Thomas Stengaard. Det är alltså en rad svenska låtskrivare med på detta bidrag!

 


 

Kommentera