En kvartett programledare i Eurovision 2019

EUROVISION 2019. Israeliska TV-bolaget KAN/IPBC som anordnar Eurovision 2019 har nu bekräftat att det blir en kvartett som ska bli årets programledare för showerna i maj. För andra året i rad blir det alltså fyra programledare för alla tre showerna, men denna gång mer jämställd eftersom det är två kvinnor och två män.

 

Vilka är då programledarna?

De fyra programledarna är:

 

Bar Refaeli: internationell supermodell som även varit programledare för underhållningsprogram i Israel, som t.ex. X Factor.

Erez Tal: har arbetat inom tv-branschen i mer än 25 år och producerat och programlett t.ex. israeliska Big Brother, men har även varit formatskapare för program som sålts världen över. Var även Israels kommentator i Eurovision 2018.

Assi Azar: israelisk programledare som bl.a. varit värd för Eurovisionuttagningen Rising Star.

Lucy Ayoub: är influcencer och Youtuber i Israel som även varit programledare i shower i hemlandet.

 

Israel var först ut med mer än två programledare

År 1999, senaste gången som Israel stod värd för en Eurovision Song Contest, infördes konceptet med tre programledare. Alla tidigare år hade det antingen varit en eller två programledare, oftast en man och en kvinna. Men den gången blev det två kvinnor och en man som var programledare. Under 2000-talets första åtta år återgick värdländerna till konceptet med två programledare, alltid en kvinna och en man, men från år 2009 har triokonceptet mer eller mindre blivit standard (undantaget för Eurovision 2013 och 2016).

De senaste två åren (2017 och 2018) har också haft tydliga tendenser att bara ha manliga respektive bara kvinnliga programledare. Men detta år blir mer jämställt då det är lika många män som kvinnor.

Sedan ska vi tillägga att källorna går lite olika isär kring vilka roller som programledarna ska ha. Enligt den officiella sajten Eurovision.tv verkar alla fyra vara programledare, medan andra källor talar för att de kommer att vara som två duos: en programledarduo på scenen och en duo som tar hand om Green room. Vilket alternativ det blir återstår att se i maj!

 


 

Kommentera