Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Azerbajdzjan presenterar Efendis tävlingsbidrag till Eurovision Song Contest 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


Foto & copyright: İctimai Television (İTV)
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Azerbajdzjan är ett av de länder som inför Eurovision 2021 har väntat längst på att meddela sitt tävlingsbidrag, men under måndagen den 15:e mars släpptes tävlingsbidraget ”Mata Hari”.

Bidraget är gjort av Amy van der Wel, Luuk van Beers, Tony Cornelissen och Josh Earl och har precis som artisten tagits ut internt. Kolla gärna in den officiella musikvideon:

 

Fakta om uttagningen

Ganska snabbt efter att Eurovision 2020 ställdes in var det flera länder som lämnade beskedet att de skulle ge sin 2020-artist en chans till att få tävla i Eurovision 2021. Ett av dessa länder var Azerbajdzjan vars TV-bolag bekräftade att de än en gång tänker tävla med sångerskan Samira Efendi. Efter det har det varit relativt tyst om hur tävlingsbidraget ska utses, men i januari kom besked att intresserade låtskrivare har möjlighet att skicka in låtar till Efendi. Deadline var först 19:e januari men förlängdes till och med 1:a februari.

I februari fick vi uppgifter om att även tävlingsbidraget skulle väljas ut internt och att valet skulle göras av någon slags kommitté utifrån de inskickade låtarna. Avslöjandet skedde nu i mars.

 

Kommentera gärna vad du tycker om Azerbajdzjans bidragsval!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen