Här är startfältet i Sloveniens EMA Freš 2022

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Måndagen den 29:e november 2021 börjar slovenska RTVSLO sin uttagning till Eurovision 2022. Då avgörs den första duellen av många i nykomlingsuttagningen EMA Freš där 24 artister som är mellan 16 och 29 år tävlar om fyra platser i det kommande EMA-startfältet.

 

Upplägget

Första omgången

Från början möts bidragen i dueller två och två där publiken får rösta fram en vinnare per duell. Under varje vecka genomförs sammanlagt fyra dueller och sedan möts vinnarna på lördagar i en veckofinal (under ledning av Bojan Cvjetićanin, Eva Boto och rapparen Arne) där det blir en ny omröstning som avgör tre bidrag som går direkt till kvalfinalerna.

 

Andra omgången

Efter den första omgången återstår 15 bidrag som åkte ut vilka nu får en ny chans på kvalfinalplatser. Varje dag mellan den 20:e och 24:e december möts tre utröstade bidrag där en av dessa också får finalplatser. Det innebär att fem låtar tar sig till kvalfinalerna den vägen.

 

Kvalfinaler

Någon gång i januari avgörs EMA Freš med hjälp av två kvalfinaler om sju bidrag per program. I respektive final får publiken och en jury rösta vidare varsitt bidrag som får tävla i EMA 2022. Övriga bidrag åker ut.

 

Duellmötena: Vem möter vem?

Omröstningarna sker dagligen varje måndag, tisdag, onsdag och torsdag med start kl. 08:00 CET. På lördagar hålls sedan en slags veckofinal där de fyra framröstade duellvinnarna tävlar om tre kvalplatsfinaler. Alla omröstningar sker via programmets hemsida.

Nedan listas de artister som kommer att tävla om platserna i kvalfinalen i duellordning. Tävlingsbidragens titlar har bekräftats av Eurovision.tv.

 

29 november

 1. Katja Kos – ”Deadly Flower”
 2. Nika S. – ”Počakaj Me”

30 november

 1. Anja Vodošek- ”Maniac”
 2. Stela Sofia – ”Tu In Zdaj”

1 december

 1. LPS (Last Pizza Slice) – ”Disco”
 2. Neli Jerot – ”Magnum Opus”

2 december

 1. Ella – ”A Sem Dovolj?”
 2. Jon Vitezič – ”Jesus Style”

6 december

 1. Ina – ”Moj Dopamin”
 2. LaraYul – ”Moja Lekcija”

7 december

 1. Ain’t Harmony – ”Hočem Da”
 2. Jaka Hliš – ”Svoje Sreče Krojač ”

8 december

 1. LUMA – ”All in”
 2. Mit Ja Dragon – ”Iščem”

9 december

 1. Evita – ”Črno-Bela”
 2. Lara Dovier – ”Ko Sva Se Prvič Spoznala”

13 december

 1. Hvala Brothers – ”Gremo Naprej”
 2. Leya Leanne – ”Naked”

14 december

 1. De Liri – ”Obstajam”
 2. Katja Korošec – ”Levo In Desno”

15 december

 1. Emma – ”Moja Sreča”
 2. Nina Sodnik – ”Will You Be Enough”

16 december

 1. Marijan Novak & Špela Velikanje – ”I Am So In Love”
 2. Mia Vučković – ”Telenovela”

20 december

Tre utslagna bidrag möts igen


21 december

Tre utslagna bidrag möts igen


22 december

Tre utslagna bidrag möts igen


23 december

Tre utslagna bidrag möts igen


24 december

Tre utslagna bidrag möts igen

 

Vad händer efter EMA Freš?

Efter att EMA Freš är avgjord kommer de fyra bidrag som kvalificerade sig till EMA att få tävla mot de 16 bidrag som från början valts ut till startfältet. Dock tävlar alla 20 individuellt, först genom två semifinaler följt av en avgörande final där Sloveniens nästa Eurovision-representant koras.

 


 

Kommentera