Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Biljettförsäljningen till Melodifestivalen 2022 har startat

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2022. Från och med nu (8:e november) kan du köpa biljetter till genrep och direktsändningarna för nästa års Melodifestival. Vi tipsar dig om hur du får tag på biljetter.


På grund av att smittspridningen tog en ny allvarlig fart i Sverige runt årsskiftet 2021/22 valde SVT att slopa turnén och flytta alla sändningar till Stockholm. Det innebär att den information som nämns i den här artikeln nu är 100% inaktuell!

 

Allmän biljettfakta

Vi har valt att länka till den officiella återförsäljaren Live Nation, eftersom det är där som riktiga biljetter släpps. Tipset är att undvika andrahandsmarknaden helt och hållet eftersom att det finns risk för falska biljetter och/eller ockerpriser. Nedan följer länkar till stad för stad var biljetter kan köpas!

OBS! Alla tider och biljettpriser m.m. är med reservation för eventuella prisförändringar, slutförsäljningar etc.

 


 

Deltävling 1: Malmö Arena, Malmö

– 4 februari kl 20.00: genrep

– 5 februari kl 14.00: matinégenrep

– 5 februari kl 19.30: direktsändning

 


 

Deltävling 2: Scandinavium, Göteborg

– 11 februari kl 20.00: genrep

– 12 februari kl 14.00: matinégenrep

– 12 februari kl 19.30: direktsändning 

 


 

Deltävling 3: Saab Arena, Linköping

– 18 februari kl 20.00: genrep

– 19 februari kl 14.00: matinégenrep

– 19 februari kl 19.30: direktsändning 

 


 

Deltävling 4: Sparbanken Arena, Lidköping

– 25 februari kl 20.00: genrep

– 26 februari kl 14.00: matinégenrep

– 26 februari kl 19.30: direktsändning 

 


 

Semifinal: Hägglunds Arena, Örnsköldsvik

– 4 mars kl 20.00: genrep

– 5 mars kl 14.00: matinégenrep

– 5 mars kl 19.30: direktsändning 

 


 

Finalen: Friends Arena, Stockholm

– 11 mars kl 20:00: genrep

– 12 mars kl 13.45: matinégenrep

– 12 mars kl 19.30: direktsändning 


 

Mer information

Sedan slutet av september 2021 har den svenska regeringen fattat beslut om att tillåta publik utan restriktioner på alla offentliga tillställningar och allmänna sammankomster. Detta efter att det har varit restriktioner under en längre period p.g.a. den pågående coronapandemin. För närvarande tillåts alltså publik vid konserter och när det gäller Melodifestivalen har Live Nation sedan tidigare i oktober bekräftat att publik kommer att tillåtas i arenorna.


På grund av att smittspridningen tog en ny allvarlig fart i Sverige runt årsskiftet 2021/22 valde SVT att slopa turnén och flytta alla sändningar till Stockholm. Det innebär att den information som nämns i den här artikeln nu är 100% inaktuell!

 

 

Tider och biljetter

Varje stopp som Melodifestivalen 2022 kommer att göra i respektive stad innefattar först två genrep som hålls på fredagskvällen respektive på lördagseftermiddagen. Först på lördagskvällen sker direktsändningarna. Notera att veckans första publika genrep (det så kallade fredagsgenrepet) startar enligt Live Nation kl. 20:00 och att eftermiddagsgenrepet (timmarna före direktsändningen) påbörjas kl. 14:00, med undantag för finalens sista genrep som startar kl 13:45.

Observera att det går att köpa så kallade VIP-biljetter till matinégenrepen och direktsändningarna. Dessa biljetter kostar lite mer än ordinarie platser men är av namnet bättre platser i salongen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen