Norge gör alternativ Eurovision 2020-helg i maj

EUROVISION 2020. Norge blir ett av de länder som håller i egna Eurovision-program nu efter att den ordinarie sändningen ställts in. Specialprogrammet hålls den 15:e maj, dagen före sändningen av Eurovision: Europe Shine A Light.

 

Norska publiken röstar fram sin vinnare

Precis som många andra länder som håller sin egen variant av Eurovision i år kommer NRK låta publiken rösta fram sin officiella vinnare bland bidragen som var tänkta att tävla i Eurovision 2020. Omröstningen kommer att ske via nrk.no/mgp från i maj och vinnaren koras i en festsändning den 15:e maj under ledning av Marte Stokstad. Programmet kommer även innehålla olika gäster och musikuppträdanden. I sändningen kommer även sångerskan Ulrikke att hyllas. Hon skulle ha representerat Norge i Rotterdam med låten ”Attention”.

Dagen efter festsändningen sänder NRK programmet Eurovision: Europe Shine A Light.

 

Uppladdningsprogram

Inför festen håller NRK i sitt traditionella Inför-program, även det med Marte Stokstad som programledare. Innehållet blir däremot lite förändrat i år i och med att den ordinarie tävlingen blev inställd. Därför kommer Marte och hennes panel bestående av redaktören Ingeborg Heldal, tidigare MGP-chefen Per Sundnes, artisten Bendik (Silje Halstensen), stylisten Jan Thomas samt några hängivna fans kora det ultimata ögonblicket i Eurovisions historia. Detta sker i programmet ”Adresse Europa” som sänds i NRK med start den 18:e april.

 

Marte Stokstad ny Eurovision-kommentator för NRK

Slutligen har NRK också presenterat att Marte Stokstad kommer att ta över som Eurovision-kommentator för NRK i Norge från och med nu. Initialt skulle hennes första uppdrag varit att kommentera Eurovision i Rotterdam i maj, men nu blir det förmodligen först från 2021 som det blir aktuellt. Marte tar över efter Olav Viksmo-Slettan som hade kommentatorsjobbet i tio år.

 


 

Kommentera