Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Norge gör alternativ Eurovision 2020-helg i maj

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2020. Norge blir ett av de länder som håller i egna Eurovision-program nu efter att den ordinarie sändningen ställts in. Specialprogrammet hålls den 15:e maj, dagen före sändningen av Eurovision: Europe Shine A Light.

 

Norska publiken röstar fram sin vinnare

Precis som många andra länder som håller sin egen variant av Eurovision i år kommer NRK låta publiken rösta fram sin officiella vinnare bland bidragen som var tänkta att tävla i Eurovision 2020. Omröstningen kommer att ske via nrk.no/mgp från i maj och vinnaren koras i en festsändning den 15:e maj under ledning av Marte Stokstad. Programmet kommer även innehålla olika gäster och musikuppträdanden. I sändningen kommer även sångerskan Ulrikke att hyllas. Hon skulle ha representerat Norge i Rotterdam med låten ”Attention”.

Dagen efter festsändningen sänder NRK programmet Eurovision: Europe Shine A Light.

 

Uppladdningsprogram

Inför festen håller NRK i sitt traditionella Inför-program, även det med Marte Stokstad som programledare. Innehållet blir däremot lite förändrat i år i och med att den ordinarie tävlingen blev inställd. Därför kommer Marte och hennes panel bestående av redaktören Ingeborg Heldal, tidigare MGP-chefen Per Sundnes, artisten Bendik (Silje Halstensen), stylisten Jan Thomas samt några hängivna fans kora det ultimata ögonblicket i Eurovisions historia. Detta sker i programmet ”Adresse Europa” som sänds i NRK med start den 18:e april.

 

Marte Stokstad ny Eurovision-kommentator för NRK

Slutligen har NRK också presenterat att Marte Stokstad kommer att ta över som Eurovision-kommentator för NRK i Norge från och med nu. Initialt skulle hennes första uppdrag varit att kommentera Eurovision i Rotterdam i maj, men nu blir det förmodligen först från 2021 som det blir aktuellt. Marte tar över efter Olav Viksmo-Slettan som hade kommentatorsjobbet i tio år.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen