Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Allt du behöver veta inför SVT:s ”Inför Eurovision 2020”

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2020. Ikväll lördag kl. 21:00 CEST visas programmet Inför Eurovision 2020 – Trots allt i SVT1 där David Sundin och Christer Björkman spelar upp smakprov av alla 41 länders Eurovisionbidrag (låtarna som skulle ha tävlat i Rotterdam nu i maj). Här följer information om programmet och den omröstning som SVT just nu har.

 

Programmets upplägg

Trots att det inte blev någon officiell Eurovision 2020 p.g.a. coronapandemins framfart håller flera länders TV-bolag i egna inofficiella tävlingar i år. Så även Sveriges Television. Genom att rösta i Mello-appen kan du vara med och påverka vilka bidrag som tar sig till final. Det är i Inför-programmet denna lördag (9:e maj) som du kan ta del av smakprov på dessa låtar. Sedan är det bara att använda Mello-appen och rösta på så att just dina favoriter går till final.

I programmet spelas låtarna upp i bokstavsordning efter landsnamn och samtidigt som 12 så kallade sofftyckare lyssnar, ger spontana åsikter och betygsätter bidragen. Tyckarnas åsikter är dock ingen jury utan det är bara Mello-appens röster som räknas som resultat! Notera att ”Big Five” (Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland) samt värdlandet Nederländerna inte tävlar i semifinalen utan de är direktkvalificerade till finalen.

 

Hur länge är röstningen igång?

Semifinalröstningen, som detta moment är, håller på fram till söndag 10:e maj kl. 22:00. Sedan stoppas röstningen och resultatet läses av och de 25 länder som fått flest röster går vidare till finalprogrammet Eurovision: Sveriges 12:a som sänds den 14:e maj. I det programmet nollställs tidigare röster så att alla 25 bidrag får lika stor chans att vinna.

OBS! Det går inte att rösta på Sveriges låt.

 

Fakta: Bidragen som tävlar


Som tidigare nämnt blir det bara smakprov på alla 41 bidrag i programmet inkl. att tyckarnas åsikter hörs kontinuerligt medan låtarna spelas upp. Om du istället vill höra låtarna i sin helhet och utan kommentarer har vi samlat dessa här nedan. Notera att i programmet kan äldre framträdanden än de som vi länkat nedan förekomma:

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen