Ytterligare artister klara för Australia Decides 2022

NATIONELLA UTTAGNINGAR. I Australien har TV-bolaget SBS meddelat ytterligare tre artister till 2022 års upplaga av Australia Decides. Det innebär att 6 av 10 finalakter nu är presenterade om än att låttitlarna inte har gjorts officiella.

 

Senaste presentationerna

Andrew Lambrou

Singer-songwritern Andrew Lambrou kommer från Sydney och har i alla fall under det här året gett ut tre singlar (Confidence, Throne och Lemonade). Nu blir det förmodligen ingen av dessa han ska tävla med i Australia Decides, men nu är han i alla fall klar för tävlan i den här uttagningen.

 

G-Nat!ion

Tjejgruppen G-Nat!ion gör debut i Australia Decides som den första tjejpopgruppen som deltar i uttagningen, men de är långt ifrån nybörjare i branschen. Gruppen som kommer från Adelaide  består idag av de 6 tjejerna Taylah, Isla, Alessia, Mateja, Emma och Rylee som alla är mellan 16 och 18 år. De beskriver sig själva som en oberoende och osignad popgrupp. Det är ännu inte klart med vilken låt de ska tävla med, men lyssna gärna på några av deras tidigare singlar Mad about you och ”‘Little Bit Of för att få inspiration till vad som kan komma att bjudas på i finalen.

 

Sheldon Riley

Artisten Sheldon Riley har tävlat i både australiensiska The Voice och America’s Got Talent (USA:s version av Talang) där han gjorde väldigt bra ifrån sig och nu är det dags för nästa utmaning att försöka bli Australiens representant i Eurovision 2022. Till Eurovision.tv säger han att Eurovision är årets höjdpunkt för honom även om det innebär att behöva gå upp väldigt tidigt på morgonen.

 

Sedan tidigare är även följande artister klara för finalen

Isaiah Firebrace + hemlig duettpartner

Isaiah känner du nog igen från Kiev 2017 då han representerade Australien med låten Don’t Come Easy som hamnade på nionde plats i finalen. Den gången utsågs han internt att representera landet och nu får han tävla i Australia Decides tillsammans med en ännu icke namngiven duettpartner! Nästa år har det gått fem år sedan Kiev-äventyret och nu kan ett Turin-äventyr vänta för Isaiah.

Vilken låt han tävlar med är inte känt, däremot är det bekräftat att han och duettpartnern har varit med och gjort sitt tävlingsbidrag.

 

Jaguar Jonze

Jaguar Jonze tävlade senast i Australia Decides 2020 med låten Rabbit Hole där hon hamnade på sjätte plats. Nu efter två år är hon tillbaka med ett bidrag som hon själv beskriver som små steg som leder till förändring.

 

Paulini

Sångerskan Paulini gör debut i Australia Decides 2022 även om hon inte på något sätt är någon debutant i det australiensiska musiklivet. Hon slog igenom publikt genom sin medverkan i australiska Idol 2003 och har sedan dess kontinuerligt släppt musik. Hon har även medverkat i långfilmer och på teaterscenen och i februari blir det alltså dags för nästa scen och eventuellt den scen som kommer att vara på plats i Pala Alpitour i Turin!

 

Vilka är de sista fyra artisterna?

Det kommer bli minst en artistpresentation till inför finalen, men när den äger rum är ännu oklart. Håll utkik här på sajten för nästa presentation!

 

Mer fakta om finalen

Inför Eurovision 2022 har SBS valt att gå tillbaka till att låta publiken vara med och bestämma vilken artist med tillhörande bidrag som ska få representera Australien. Upplägget är en nationell final som heter Eurovision – Australia Decides som kommer att avgöras den 26:e februari 2022 under ledning av Joel Creasey och Myf Warhurst.

Uttagningen är på intet sätt ny utan SBS använde den både inför 2019 och 2020 års Eurovisioner. Ifjol, dvs. 2021, ströks uttagningen helt då sångerskan Montaigne, som vann 2020 års uttagning, fick behålla sin artistplats i Eurovisionstartfältet ett år till. Även tävlingsbidraget utsågs internt. Till 2022 är nu uttagningen tillbaka, vilket bekräftades av SBS i augusti då de gick ut och meddelade att de sökte tävlingsbidrag till de tio artister som hade valts ut till startfältet. Vid den tidpunkten var det hemligt vilka artisterna var och först i oktober presenterades tre av de tio och nu har således ytterligare tre artister presenterats. Det återstår några till som ännu inte är officiellt presenterade än, men när dessa artister meddelas är ännu inte känt.

 


 

Kommentera